Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship Finals: concurrentiestrijd voor Van Gerwen

Michael van Gerwen Players Championship Darts

Players Championship Finals. Michael van Gerwen is titelverdediger tijdens de Players Championship Finals en nog altijd de leider in de PDC Order of Merit. Deze week is hij keihard aan het trainen in de hoop zijn vorm terug te vinden, want afgelopen weekend ontbrak hij wegens ziekte op de laatste Players Championships en de afgelopen maand presteerde hij helemaal niet naar zijn zin – en kunnen.

Concurrentie groter dan ooit

Bovendien is de concurrentie voor Van Gerwen groter dan ooit. Er zijn een handvol spelers die gedurende het afgelopen jaar stukken sterker zijn gaan spelen, waaronder Mervyn King, James Wade, Dave Chisnall, Gary Anderson, Peter Wright – en niet in de laatste plaats: Phil Taylor. Ook staan er een aantal nieuwe namen aan het dartsfirmament geschreven waar rekening mee moet worden gehouden: Ian White, Brendan Dolan en natuurlijk vooral die van debutant Stephen Bunting. Ook Kim Huybrechts liet eerder deze maand al zien hoe gevaarlijk hij kan zijn toen hij Van Gerwen in de kwartfinale van de Grand Slam naar huis toverde met een gemiddelde dat de 110 haalde, een negendarter en een einduitslag van 13–7.

Van Gerwen mag de PDC Order of Merit dan wel aanvoeren, Gary Anderson, echter, voert het klassement aan in de PDC WorldTour Order of Merit. De Flying Scotsman won Players Championship 1, 3, 11, 13 en 20 – vijf titels in totaal. In 2010 haalde Anderson al eens de grote finale van het Players Championship Finals. Hij speelde toen tegen Phil Taylor in een bloedstollend spel dat uitliep op een decider. Taylor won met 13-12. De Anderson waar we momenteel mee te maken hebben, is minstens zo sterk als de Anderson uit 2010.

Wederom succes voor Phil Taylor

Ook Phil Taylor lijkt zijn oude zelf weer helemaal te hebben teruggevonden en wint weer titels. Na een mindere periode waarin zijn huwelijk op de klippen deed en hij meer in de sportschool te vinden was dan aan het oefenbord in een poging zijn fysieke gesteldheid te verbeteren, richtte hij zijn pijlen weer op het winnen van titels – en met succes; hij won onder andere de titels op het World Matchplay, Perth Darts Masters, Sydney Darts Masters en de Grand Slam of Darts.

Mervyn King was afgelopen jaar vaste prik bij de laatste vier overlevers van een dartstoernooi, bijvoorbeeld op de Dutch Darts Masters, UK Open, European Championship en de Grand Slam. King won de titel van de European Darts Grand Prix.

Stephen Bunting is de grote nieuwkomer van dit jaar. De huidige Lakeside-kampioen speelt pas vanaf januari in de PDC. Hij haalde de finale van de Sydney Darts Masters op een wildcard en verloor van Phil Taylor. Bij hun volgende treffen, tijdens het European Championship, versloeg hij Taylor met 10–9. Hij haalde de halve finale van de Grand Slam of Darts na zeges op Terry Jenkins en James Wade. Kortom, Bunting beleeft een succesvol eerste jaar in de PDC en ‘The Bullet’ is een naam om rekening mee te houden.

Eerdere winnaars

De Players Championship Finals worden vanaf 2009 gehouden. De man die het vaakst won, is Phil Taylor. Hij won drie maal, waaronder die allereerste editie in 2009 en vervolgens pakte hij de titel in februari 2011 en in 2012. In 2010 won de Australiër Paul Nicholson en in december 2011 won Kevin Painter. Michael van Gerwen won afgelopen jaar en is daarmee titelverdediger. Taylor heeft echter aangekondigd dat hij vast van plan te zijn om komend weekend in Minehead zijn vierde Players Championship-titel te gaan winnen.

Back To Top