Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship Darts: Robert Thornton wint zesde kwalificatietoernooi

In Wigan stond het zesde toernooi uit de serie PDC Players Championship toernooien op de planning. Dit toernooi werd gewonnen door de Schot Robert Thornton. Hij versloeg in de finale na een zeer spannende strijd landgenoot Ian White. Thornton kwam na het winnen van de eerste twee legs met 4-2 achter te staan. Ian White moest op dit moment nog twee legs winnen en dus leek de strijd al beslist.

Robert Thornton zorgde voor de ommekeer in de zevende leg van de wedstrijd. Hij wist deze te winnen en won vervolgens ook de achtste leg. Op dit moment leek Ian White verslagen, maar hij wist de negende leg te winnen en kwam 5-4 voor. Thornton kwam hierna ijzersterk terug en wist de finale naar zich toe te trekken en met een 6-5 overwinning won hij 10.000 Britse Pond.

Michael van Gerwen uitgeschakeld

Het zesde kwalificatietoernooi in Wigan begon met een grote verassing in de eerste ronde. Michael van Gerwen, bijgenaamd Mighty Mike, werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door met 6-2 te verliezen van de Engelsman Michael Bernard.

De overige Nederlanders konden ook niet voor een overwinning zorgen. Na de vroege uitschakeling van Michael van Gerwen bleven alleen Christian Kist, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort over. Christian Kist kwam niet verder dan de derde ronde. Raymond van Barneveld werd net als zaterdag verslagen in de kwartfinale.

Aartsrivaal Phil Taylor was de tegenstander en wist met 6-4 te winnen van de postbode uit Den Haag. De Engelsman behaalde een ongelooflijk gemiddelde van ruim 110. Ook Van der Voort strandde in de kwartfinale. Hij verloor met 6-1 van de uiteindelijke finalist Ian White.

Back To Top