Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship Darts: Negendarter en titel voor Peter Wright

PDC Home Tour gaat volgende week verder met de laatste 32

Players Championship Darts 2015. Peter Wright heeft zijn eerste officiële negendarter gegooid tijdens het Players Championship Event in Coventry. ‘Snakebite’ sloot de dag uiteindelijk af met een titel, dankzij een 6-5 overwinning op James Wade.

Voor Wade was het de tweede achtereenvolgende dag dat hij de finale bereikte, maar beide finales gingen met 6-5 verloren. ‘The Machine’ moet dus opnieuw genoegen nemen met 5.000 Britse ponden voor de Order of Merit.

Pipe slachtoffer negendarter Wright

Wright bereikte de finale dankzij overwinningen op Nigel Heydon, John Part, Mark Barilli, Justin Pipe, Jamie Lewis en Christian Kist. Zijn perfecte leg gooide hij in de vierde ronde tegen voormalig top 10-speler Pipe.

‘’Het was een speciale dag voor me’’, vertelde Wright op de website pdc.tv. ‘’Eigenlijk ben ik nog steeds teleurgesteld van mijn uitschakeling in de Betway Premier League Darts, dus deze negendarter en titel betekenen erg voor voor me.’’

‘’James speelt briljant de laatste weken, dat zie je ook aan de resultaten. Onlangs verloor ik met 6-5 tijdens het Players Championship Event in Barnsley en na de eerste twee legs dacht ik dat het weer die kant op zou gaan.’’

Kist beste Nederlander op Players Championship Darts

Christian Kist is de enige Nederlander die gisteren de laatste vier bereikte op het Players Championship toernooi. ‘The Lipstick’ won in de kwartfinale van landgenoot Michael van Gerwen, maar ging in de halve finale met 6-1 onderuit tegen de latere winnaar Wright.

Voor Jan Dekker, Dirk van Duijvenbode en Jelle Klaasen was de derde ronde het eindstation. Jeffrey de Zwaan, Vincent van der Voort en Joey ten Berge gingen in de tweede ronde onderuit en onder ander Raymond van Barneveld en Benito van de Pas, gisteren nog halve finalist, mochten na de eerste ronde hun pijlen opbergen.

Uitslagen Players Championship Darts zaterdag 2 mei

Kwartfinale
Christian Kist 6-4 Michael van Gerwen
Peter Wright 6-5 Jamie Lewis
James Wade 6-5 Darren Webster
Terry Jenkins 6-1 Ian White

Halve finale
Peter Wright 6-1 Christian Kist
James Wade 6-5 Terry Jenkins

Finale
Peter Wright 6-5 James Wade

Back To Top