Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship Darts: Murnan wint eerste PDC-titel

Dave Chisnall Players Championship Darts 2015

Players Championship Darts. Joe Murnan heeft gisteren zijn eerste titel bij de PDC gewonnen. De 31-jarige Engelsman was tijdens het tiende Players Championship Event in de finale met 6-4 te sterk voor Dave Chisnall.

Dankzij deze overwinning is Murnan zeker van een plaats in het hoofdtoernooi van het BetVictor World Matchplay. ‘Shaggy’ begon de dag met een overwinning op de als zevende geplaatste Vincent van der Voort. Vervolgens rekende hij af met Adam Hunt, Dimitri van den Berg, Josh Payne, Stephen Bunting, om via Daryl Gurney de finale te bereiken.

In de finale nam Murnan het op tegen Chisnall, tegen wie hij al één keer eerder wist te winnen. Tot 4-3 ging de partij gelijk op, waarna Murnan een break wist te forceren. ‘Chizzy’ kwam nog terug tot 5-4, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander via tops de finale besliste. De 31-jarige ‘Shaggy’ noteerde in de finale een gemiddelde van 99.09 en gooide drie keer de maximale score.

Van Gerwen beste Nederlander op Players Championship Darts

Michael van Gerwen heeft als enige Nederlander de kwartfinale bereikt tijdens het tiende Players Championship toernooi. ‘Mighty Mike’ boekte overwinningen op Jamie Robinson, Joe Cullen, Ronny Huybrechts, Benito van de Pas en Andrew Gilding. In de halve finale ging Van Gerwen met 6-4 onderuit tegen Chisnall.

Dirk van Duijvenbode heeft zijn goede prestatie van zaterdag geen mooi vervolg kunnen geven. De 22-jarige Nederlander, die gisteren de laatste zestien bereikte, ging in de openingsronde onderuit tegen David Pallett. Landgenoten Jeffrey de Zwaan, Joey ten Berge en Mike Zuydwijk konden ook na de eerste ronde hun koffers pakken.

Jermaine Wattimena en Christian Kist wisten één wedstrijd te winnen in het K2 Centre. Voor Jelle Klaasen was de derde ronde het eindstation. Na overwinningen op Mark Frost en Nick Fullwell, moest ‘Cobra’ zijn meerdere erkennen in Gurney.

Uitslagen Players Championship zondag 17 mei

Kwartfinale
Michael van Gerwen 6-2 Andrew Gilding
Dave Chisnall 6-4 Keegan Brown
Joe Murnan 6-3 Stephen Bunting
Daryl Gurney 6-5 Brendan Dolan
Halve finale
Dave Chisnall 6-4 Michael van Gerwen
Joe Murnan 6-3 Daryl Gurney
Finale
Joe Murnan 6-4 Dave Chisnall

Back To Top