Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship Darts: laatste plaatsen voor World Matchplay

Vincent van der Voort Players Championship Darts

Players Championship Darts. Dit weekend worden in Wigan de laatste Players Championship Darts toernooien afgewerkt. Verschillende darters hebben nog twee dagen de kans om zich te plaatsen voor de BetVictor World Matchplay 2015.

De laatste Players Championship events staan beide genoteerd voor 60.000 Britse ponden en worden afgewerkt in de Robin Park Tennis Centre in Wigan. Uiteindelijk blijven er 32 spelers over die eind juli gaan strijden op de World Matchplay. Deze bestaan uit de top 16 van de Order of Merit en de top 16 van de Pro Tour Order of Merit.

Van der Voort hoopt op plaats bij beste zestien Players Championship Darts

In totaal maken nog drie spelers kans op een plaats in de top 16 van de Order of Merit. Dit zijn Kim Huybrechts, Vincent van der Voort en Stephen Bunting. Om deze plek te bemachtigen moeten zij één of zelfs beide events zien te winnen.

Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Mensur Suljovic en Gerwyn Price zijn al zeker van een plaats via de Pro Tour Order of Merit. Voor de 30-jarige Price, die pas achttien maanden actief is als profdarter, wordt het zijn eerste World Matchplay.

Andrew Gilding, Andy Hamilton en Mark Webster moeten in de laatste Players Championship event nog alles op alles zetten om een plaats op het World Matchplay 2015 te bemachtigen. De Australische Kyle Anderson heeft namelijk een achterstand van slechts 1.250 pond op ‘Webbie’. Ook Darren Webster, Dean Winstanley en Andy Smith jagen nog op een plaats bij de top 16.

Taylor wil nieuwe titel op World Matchplay

De legendarische Phil Taylor hoopt later deze maand zijn achtste opeenvolgende titel op de World Matchplay in de wacht te slepen. ‘The Power’ is sinds de editie van 2007 ongeslagen en moet dit jaar in Blackpool zien af te rekenen met zijn concurrenten Michael van Gerwen en Gary Anderson.

Local hero’s Wes Newton en Ronnie Baxter zullen naar alle waarschijnlijkheid niet hun opwachting gaan maken in Blackpool. De twee ervaren spelers hebben dit jaar niet goed genoeg gepresteerd op de Players Championship event.

Back To Top