Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship Darts: James Wade wint in Wigan

World Series of Darts Finals Amsterdam: James Wade gaat titel niet verlengen

Players Championship Darts. James Wade heeft gisteren zijn tweede Players Championship Darts Event van 2015 gewonnen. In de finale van het dertiende ProTour Toernooi was ‘The Machine’ met 6-5 te sterk voor Kim Huybrechts uit België.

Wade begon de dag met een overwinningen op Steve Douglas en Nederlander Dirk van Duijvenbode. Vervolgens rekende de 32-jarige Engelsman af met David Ladley, Vincent van der Voort, Ian White en Keegan Brown. Vooral in zijn wedstrijd tegen Brown, de wereldkampioen bij de jeugd, maakte hij grote indruk.

Verliezend finalist Huybrechts was in het Robin Park Tennis Centre achtereenvolgens te sterk voor Steve Brown, David Pallett, Steve Beaton, Joe Murnan, en Andrew Gilding. In zijn wedstrijd tegen Gilding behaalde ‘The Hurricane’ zijn hoogste gemiddelde van de dag: 107.23.

Van der Voort beste Nederlander in Wigan

Vincent van der Voort was gisteren de beste Nederlander op het ProTour Event in Wigan. Na overwinningen op Adam Hunt, Andy Parsons en Tony Newell, ging ‘The Dutch Destroyer’ uiteindelijk onderuit tegen de latere winnaar James Wade.

Benito van de Pas en Jelle Klaasen, die eind deze maand in actie komen op het World Matchplay 2015, bereikte de derde ronde. Van de Pas verloor van Stephen Bunting en ‘Cobra’ moest zijn meerdere erkennen in Gerwyn Price. Ook voor Christian Kist zat het toernooi er na de derde ronde op. Na een knappe overwinning op Peter Wright, was Kyle Anderson met 6-2 een maatje te groot.

Uitslagen Players Championship Darts zaterdag 4 juli

Kwartfinale
Keegan Brown – Jamie Robinson 6-2
James Wade – Ian White 6-4
Andrew Gilding – Mensur Suljovic 6-2
Kim Huybrechts – Kyle Anderson 6-5

Halve finale
James Wade – Keegan Brown 6-1
Kim Huybrechts – Andrew Gilding 6-4

Finale
James Wade – Kim Huybrechts 6-5

Laatste Players Championship Darts op zondag 5 juli

Vandaag vindt in Wigan het laatste Players Championship Event plaats, voordat alle deelnemers van het World Matchplay definitief bekend zijn. Kyle Anderson heeft gisteren goede zaken gedaan en klom over Mark Webster heen in de ProTour Order of Merit. ‘Webbie’ heeft nu een achterstand van 500 Britse ponden, gevolgd door Darren Webster die 2.000 Britse ponden minder heeft dan Anderson.

Back To Top