Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship Darts: Briljante Keegan Brown wint in Coventry

Keegan Brown Players Championship Darts

Players Championship Darts 2015. Keegan Brown heeft het derde Players Championship Darts Event in Coventry op zijn naam geschreven. Voor de PDC Unicorn Wereldkampioen bij de jeugd is het zijn eerste titel in het seniorencircuit.

In zijn ‘road to the final’ was de Engelsman te sterk voor Alan Norris, Jamie Lewis, Ricky Evans, Dirk van Duijvenbode, Peter Wright en John Henderson. In een ijzersterke finale, waarin Brown een gemiddelde van bijna 112 noteerde, werd Adrian Lewis met 6-3 verslagen.

‘’Dit is fantastisch’’, vertelde ‘The Killer’. ‘’De laatste keer dat ik tegen Adrian speelde werd ik gesloopt. Ik ben blij dat ik nu wel als winnaar van het podium heb kunnen stappen. Het is een Premier League Darts-speler, dus ik wist wat ik kon verwachten.’’

‘’Over een paar weken spelen we weer een event in Crawley en kan het zomaar zijn dat ik in de eerste ronde verlies. Daarom moet ik zorgen dat ik met beide voeten op de grond blijf staan en mijn eigen spel blijf spelen’’, aldus Brown op de PDC-website.

Geen Nederlanders bij laatste acht Players Championship Darts

De Nederlandse deelnemers hebben in tegenstelling tot vrijdag en zaterdag niet door kunnen dringen tot de kwartfinales. Jermaine Wattimena, Jan Dekker, Dirk van Duijvenbode en Benito van de Pas strandden in de achtste finales. Vincent van der Voort en Jelle Klaasen gingen in de derde ronde onderuit.

Michael van Gerwen kwam niet in actie tijdens het derde Players Championship Event in Coventry. Raymond van Barneveld zou aanvankelijk wel aan de oche verschijnen, maar de Hagenaar meldde zich op het laatste moment af.

Uitslagen Players Championship zondag 3 mei

Kwartfinale
Gerwyn Price 6-5 James Wade
Adrian Lewis 6-4 Mensur Suljovic
John Henderson 6-4 Dave Chisnall
Keegan Brown 6-4 Peter Wright

Halve finale
Adrian Lewis 6-4 Gerwyn Price
Keegan Brown 6-4 John Henderson

Finale
Keegan Brown 6-3 Adrian Lewis

Back To Top