Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship Darts 6: Van Gerwen overleeft negendarter en wint

Michael van Gerwen Players Championship Darts

Players Championship Darts Coventry. Michael van Gerwen weet van geen ophouden. De nummer één van de wereld was gisteren de sterkste op het zesde Players Championship toernooi. In de finale won ‘Mighty Mike’ met 6-5 van James Wade, die in de finale een negendarter wist te gooien.

Players Championship Darts 6: Coventry

Van Gerwen begon de dag met een ‘whitewash’ overwinning op Tim Martin. Vervolgens rekende hij af met Cristo Reyes, Raymond van Barneveld en Dave Chisnall. In de kwartfinale produceerde ‘MvG’ opnieuw een ‘whitewash’, ditmaal was Devon Petersen, die in zijn eerste ronde nog een perfecte leg gooide, het slachtoffer.

Benito van de Pas was Van Gerwen’s laatste horde tot de finale. De talentvolle Tilburger liet opnieuw zien in goede vorm te verkeren en bereikte voor de tweede keer de halve finale op een Players Championship Event. Hij was onder meer te sterk voor jeugd wereldkampioen Keegan Brown, maar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in landgenoot Van Gerwen.

Derde finale voor James Wade

Verliezend finalist kende daags na zijn uitschakeling in de Betway Premier League Darts een sterk optreden in Coventry. ‘The Machine’ versloeg Josh Payne, Robert Owen, Mark Webster, Steve Beaton en Brendan Dolan en mag 5.000 Britse ponden bijschrijven dankzij zijn derde Players Championship finale van het jaar.

Wattimena bereikt vierde ronde

Jermaine Wattimena was gisteren de grootste Nederlandse verrassing in de Ricoh Arena. De Nederlander, die in januari een tourkaart won, schopte het tot de laatste zestien. Mike Zuydwijk bereikte de derde ronde en voor Vincent van der Voort was de tweede ronde het eindstation. Jeffrey de Zwaan, Joey ten Berge, Kevin Voornhout, Jan Dekker, Jelle Klaasen, Dirk van Duijvenbode en Christian Kist gingen in de openingsronde onderuit.

Uitslagen Players Championship Darts vrijdag 1 mei

Kwartfinale
Michael van Gerwen 6-0 Devon Petersen
Benito van de Pas 6-1 Jonny Clayton
James Wade 6-3 Brendan Dolan
Ian White 6-5 Andy Boulton

Halve finale
Michael van Gerwen 6-3 Benito van de Pas
James Wade 6-5 Ian White

Finale
Michael van Gerwen 6-5 James Wade

Back To Top