Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship: editie 9 en 10

In het weekend van 24 mei zal er in het K2 Centre te Crawley de Players Championship gespeeld worden. Het zullen de negende en tiende editie zijn van dit toernooi. In de vorige twee edities was de schot Robert Thornton duidelijk de beste. Hij wist in beide finales een Engelsman te verslaan. Is er deze keer een Nederlander in staat de finale te bereiken?

Editie 9 en 10

Ook deze keer is de Schot Thornton er weer bij. De nummers twee van 3 en 4 mei zijn er ook deze keer weer. Keegan Brown wordt gezien als het grootste talent uit Engeland op dit moment. De vorige keer wist hij ondanks zijn korte ervaring zijn mannetje te staan tussen de grootste darters. Terry Jenkins behoort tot de oudste spelers, de nummer 2 op 4 mei zal ook zeker weer een gooi doen naar de eerste plaats.

Dit weekend zullen er 11 Nederlanders meespelen. Michael van Gerwen deed op 3 en 4 mei niet mee maar deze keer is de Nederlander onderdeel van de 11. Michael van Gerwen is de huidige nummer één op de Order of Merit en maakt dus een erg goede kans om de finale te bereiken, en deze misschien wel te winnen.

Raymond van Barneveld doet ook deze keer weer mee. Van Barneveld wist het op 4 mei nog tot de vierde ronde te schoppen. Tot wat is de Hagenaar deze keer in staat? De resultaten van Raymond zijn de afgelopen tijd erg wisselend. Een finaleplaats is goed mogelijk maar hij zou er ook zomaar in de eerste ronde uit kunnen liggen.

Christan Kist en Jelle Klaassen waren op 3 en 4 mei de beste Nederlanders. Beide darters wisten de kwartfinale te bereiken. Klaassen moest het daar afleggen tegen de uiteindelijk winnaar Thornton en Christan Kist verloor van de Australiër Whitlock. Het zou leuk zijn voor beide darters als zij deze keer verder weten te komen. Misschien zit er wel een finale in tussen twee Nederlanders. Met in totaal 11 Nederlanders zou het zomaar eens kunnen.

De andere zeven Nederlanders die 24 en 25 mei mee zullen darten zijn:

  • Ron Meulenkamp
  • Mareno Michels
  • Joey ten Berge
  • Benito van de Pas
  • Vincent Vervoort
  • Kevin Voornhout
  • Ryan de Vreede
Back To Top