Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship 16: Klaasen verslaat Van Barneveld in finale

Bookmakers voorspellingen WK Darts Jelle Klaasen - Keegan Brown en Benito van de Pas - Jim Long | Getty

Players Championship Darts. Jelle Klaasen heeft gisteren voor de tweede keer dit seizoen een Players Championship Event op zijn naam geschreven. ‘The Cobra’ was in de finale, die geheel Oranje kleurde, met 6-4 te sterk voor Raymond van Barneveld.

De voormalig Lakeside-kampioen verloor in zijn eerste twee wedstrijden tegen Ronnie Baxter en Gerwyn Price slechts één leg. De kwartfinale bereikte hij via een 6-3 overwinning op Steve West. In deze kwartfinale was ‘The Cobra’ met 6-2 te sterk voor Robbie Green en hij had in de halve finale een beslissende elfde leg nodig om Simon Whitlock te verslaan.

Voor Van Barneveld, die voor de eerste keer in twee jaar tijd de finale bereikte van een Players Championship Event, was dit resultaat erg belangrijk. De Hagenaar met 5.000 Britse ponden bijschrijven op de Order of Merit en verzekerde zich hiermee voor een ticket van de World Grand Prix.

‘Barney’ begon zijn dag met overwinningen op Dirk van Duijvenbode en Andrew Gilding. Vervolgens won hij van Terry Jenkins, de winnaar van het Players Championship 15, en top 10-speler Dave Chisnall. De finale bereikte hij uiteindelijk via Ronny Huybrechts en Benito van de Pas.

Drie Nederlanders bij de laatste vier in Barnsley

Naast Klaasen en Van Barneveld kende ook Benito van de Pas een uitstekende dag in Barnsley. De Tilburger bereikte dankzij overwinningen op onder meer Michael Smith en Ian White de halve finale, waarin hij zijn meerdere moet erkennen in Van Barneveld. Door deze knappe prestatie mag ‘BigBen’ 2.500 Britse ponden bijschrijven voor de Order of Merit.

Christian Kist werd gisteren uitgeschakeld in de achtste finale. ‘The Lipstick’ ging in deze ronde onderuit tegen Kim Huybrechts. Michael van Gerwen en Mike Zuydwijk verloren in de derde ronde van Nathan Derry en Ian White. Vincent van der Voort kende opnieuw een teleurstellend toernooi en moest al in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in Ronny Huybrechts.

Back To Top