Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Players Championship 13 & 14: Taylor niet van de partij

Michael van gerwen

De PDC ProTour gaat dit weekend in de Engelse plaats Crawley verder met de Players Championship 13 & 14. Met Michael van Gerwen, die zijn tweede Players Championship titel hoopt te halen, en Raymond van Barneveld die er dit jaar nog geen heeft behaald. Verder doen de Nederlandse darters Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Ryan De Vreede, Mareno Michels, mp en Kevin Voornhout binnen het veld van 128 deelnemers.

Onder de deelnemers in het K2 Centre, bevindt zich de top van de PDC, met namen zoals Gary Anderson en Robert Thornton die elk al drie keer een Players Championship wonnen dit jaar. Ook Simon Whitlock, Brendan Dolan, Terry Jenkins en Peter Wright die elk al een van de toernooien won, zijn er weer bij. Verder doen de toppers Stephen Bunting, Ian White, Kyle Anderson Dave Chisnall, Adrian Lewis en James Wade mee. Ook de Belgische darters Kim Huybrechts, Ronny Huybrechts zijn van de partij.

Plaatsen voor de finale Players Championship

De Players Championship bestaat uit twintig toernooien van één dag. De winnaars plaatsen zich voor de finale die van 28 t/m 30 november wordt gespeeld in de Engelse plaats Minehead.

De wedstrijden begonnen om 13.00 uur onze tijd met de eerste ronde, een uur nadat de loting is bekendgemaakt. Aansluitend worden de volgende ronden gespeeld en in de avond worden de finales gespeeld. Bij alle wedstrijden die gespeeld om ‘best of 11 legs’. Elk van de winnaar tijdens dit weekeinde, neemt £50,000 mee naar huis.

Joey ten Berge en Christian Kist hebben zich afgemeld. Ook Phil Taylor is niet van de partij. Hij won al een eerder toernooi en is dus al geplaatst voor de finale. Flying Scotsman Gary Anderson maakt een vliegende start in zijn poging een vierde Players Championship-titel in de wacht te slepen. Hij krijgt een ‘bye’ omdat zijn tegenstander zich op het laatste moment terug heeft getrokken. Twee leuke wedstrijden: Mareno Michels mag het opnemen tegen de Schotse dartslegende John Henderson en Benito van de Pas speelt tegen het Oostenrijkse jeugdtalent Rowby-John Rodriguez.

Eerste Ronde Players Championship 13 (Nederlanders en Belgen)

Marc Dewsbury – Kevin Voornhout
Raymond van Barneveld (25) – Scott Mackenzie
Jason Lovett v Ryan de Vreede
Michael van Gerwen (2) – Pete Dyos
Joe Cullen v Ronny Huybrechts
Vincent van der Voort (15) – Glenn Spearing
Campbell Jackson – Jelle Klaasen
Mareno Michels – John Henderson
Rowby-John Rodriguez – Benito van de Pas

Back To Top