Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Player Championship Finals 2018: Van Gerwen draait warm voor WK

Player Championship Finals 2018: Van Gerwen draait warm voor WK

Van vrijdag tot en met zondag vinden de Players Championship Finals plaats. Het is het laatste tv-toernooi voordat midden december het wereldkampioenschap van de PDC begint. Michael van Gerwen verschijnt in Mineshead als titelhouder.

De agenda van topdarters zit stampvol. Vorig weekend veroverde Mighty Mike bij de Grand Slam of Darts de hoofdprijs, de week daarvoor moest hij aan de bak bij de World Series of Darts en eind oktober was hij ook al de sterkste op het Europese Kampioenschap. Ook dit jaar heeft de Brabander weer zo ontiegelijk veel gewonnen, dat hij na het WK 2018 gerust de rest van het jaar vrij kan nemen om dan toch nog koploper te blijven op de ranglijst.

Players Championship Finals 2018

Aan de Players Championship Finals doen sinds 2016 liefst 64 spelers mee. Stuk voor stuk moesten ze zich kwalificeren via de kleinere toernooien onder de naam Players Championships. Na 22 van die zogeheten vloertoernooien, die niet live op tv worden uitgezonden en op meerdere borden tegelijk plaatsvinden, is er een lijstje opgemaakt. En een nieuwe naam staat bovenaan: Rob Cross.

Zelden heeft een darter zo’n snelle opmars gemaakt als de 27-jarige Engelsman. Hij pakte dik 60.000 pond aan prijzengeld op de PC-tour en liet daarmee Daryl Gurney en Peter Wright achter zich. Dat Van Gerwen zesde staat is niet zo gek, want hij deed niet aan al die 22 toernooien mee en gaf ook als hij wel opdraafde er geen prioriteit aan. Hij was negenmaal present en won tweemaal, terwijl bij de echt grote toernooien zo ongeveer één op één loopt.

Grote finale Players Championship prestigieuze bijeenkomst

Maar deze grote finale van het circuit is dus weer wel een prestigieuze bijeenkomst. De winnaar krijgt 100.000 Britse pond en op Phil Taylor na is iedereen die er toe doet present. De eerste ronde is best of 11 legs, de tweede ook, de derde best of 19, de kwartfinale ook, waarna de halve en hele finale gaan om best of 21 legs.

Naast Van Gerwen komen ook Jermaine Wattimena, Vincent van der Voort, Bento van der Pas, Jimmy Hendriks, Christian Kist , Jan Dekker, Jelle Klaasen, Jeffrey de Graaf, Ron Meulenkamp, Raymond van Barneveld en Jeffrey de Zwaan naar de kuststad.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Wedden op darts

Michael van Gerwen staat voor de titel op @1.91, gevolgd door Gary Anderson op @6.50 bij bookmaker Mr Green en Peter Wright op @9.00.

We tippen dat Rob Cross minstens de halve finale haalt (dus dat hij als enige overblijft van zijn kwart in het schema) op @2.00. Meer lezen over darts weddenschappen: wedden op darts.

Back To Top