Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Phil Taylor wint Grand Slam of Darts voor zesde keer

Phil Taylor

Phil Taylor is voor de zesde maal in het acht-jarige bestaan van de Grand Slam of Darts winnaar geworden van het toernooi. In de finale speelde hij tegen Dave Chisnall. Taylor won met 16-13.

Phil Taylor goed van start

Taylor ging voortvarend van start en pakte meteen de eerste vijf legs. Dat ging zo snel dat Chisnall geen enkele keer aan zijn dubbels toe kwam. In de daaropvolgende legs kon Chizzy terugkomen tot 6-3. Taylor liep vervolgens uit naar 9-4, waarop Chisnall ontketende en de stand gelijktrok op 10-10. Dat bleek te laat te komen, want Taylor kon nog een tandje bijzetten en powerde naar 15-10, slechts een leg verwijders van de titel. Chisnall vocht zich terug naar 15-13, maar miste zijn kans voor een vierde leg op rij en werd afgestraft door Taylor die daarmee winnaar werd van de finale.

Taylor was heel erg blij met zijn overwinning. “Het was heel, heel erg zwaar en Dave gaf maar niet op – hij liet zijn dat hij een ongelooflijk goede speler is,” zei de winnaar. “Als hij de game was begonnen zoals hij eindigde, had het hele andere koek geweest. Ik weet niet wat hij precies deed, maar hij pakte het initiatief en opeens stonden we tien-gelijk. Ik dacht steeds dat ik enorm veel voorstond, maar Dave kwam steeds terug. Toen het allebei op tien stonden, was zijn zelfvertrouwen zo groot. Maar ik dacht dat hij het niet vol ging houden,” vertelde Taylor. “Hij zette me aan het einde enorm onder druk, dus ik haalde diep adem en uiteindelijk lukte het me

Nadat hij de trofee en de hoofdprijs in ontvangst had genomen, vertrok hij naar het ziekenhuis waar zijn moeder al enige tijd is opgenomen. Daar zou hij de beker op haar nachtkastje zetten zodat ze hem ‘s morgens bij het wakker worden kon zien. “Het was zwaar de laatste tijd omdat ze in het ziekenhuis is, maar deze week was een beetje ontsnappen. Mijn geest is leeg gedurende die twee, drie uur dat ik speel, en ik heb ervan genoten,” aldus Taylor.

Spannende halve finale Kim Huybrechts

In de halve finale had Taylor met 16-9 gewonnen van Mervyn King. Dave Chisnall versloeg Kim Huybrechts in een wedstrijd die tot de laatste pijl spannend was. Chisnall pakte zijn finaleplaats met een uitgooi op dubbel zestien voor de 16-15 overwinning,

Michael van Gerwen ging er al vroeg uit tijdens dit toernooi. De Brabander gaf het zelf al aan dat hij niet in zijn beste vorm verkeerde. Met het oog op de naderende wereldkampioenschappen, zal daar snel verandering in moeten komen. Taylor heeft in Wolverhampton zijn visitekaartje afgegeven en is een serieuze kandidaat voor de wereldtitel.

Back To Top