Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Phil Taylor wint eerste Players Championship Darts van 2015

Phil Taylor Players Championship Darts

Players Championship Darts. Phil Taylor heeft gisteren zijn eerste Players Championship Darts Event van dit jaar gewonnen. ‘The Power’ kende een uitstekende dag en bekroonde deze eindzege. In de finale was hij met 6-4 te sterk voor wereldkampioen Gary Anderson.

Taylor kwam voor het eerst sinds februari weer in actie op de PDC ProTour. Zijn goede vorm van de Betway Premier League Darts nam hij mee naar het K2 Centre in Crawley. Het leverde hem 10.000 Britse ponden op voor de Order of Merit.

De voormalig nummer één van de wereld begon de dag met een gemakkelijke overwinning op Darren Webster. Vervolgens won hij van het Oostenrijkse talent John-Rowby Rodriguez, Peter Wright en Dirk van Duijvenbode uit Nederland. De finale bereikte hij uiteindelijk dankzij zeges op Gerwyn Price en James Wade.

Geen elfde titel voor Van Gerwen

Michael van Gerwen was niet in staat om zijn elfde titel van het jaar te behalen. De Nederlander begon als nummer één van de plaatsingslijst, maar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in Anderson. De Nederlander kreeg een ‘whitewash’ om de oren van ‘The Flying Scotsmen’.

De Nederlandse verrassing van de dag luistert naar de naam Van Duijvenbode. De 22-jarige Nederlander won vandaag achtereenvolgens van de geplaatste Kim Huybrechts, Cristo Reyes en Wayne Jones. In de vierde ronde was Taylor met 6-2 te sterk voor Van Duijvenbode, die wel 1.500 Britse ponden overhoudt aan deze knappe prestatie.

Voor Jelle Klaasen zat het negende Players Championship Darts toernooi er na de derde ronde op. De voormalig Lakeside-kampioen ging met 6-1 onderuit tegen Terry Jenkins. Eerder op de dag wist hij wel te winnen van Mick Todd en Roxy-James Rodriguez.

Uitslagen Players Championship Darts zaterdag 16 mei 2015

Kwartfinale
Michael van Gerwen 6-5 Vincent van der Voort
Gary Anderson 6-3 James Wilson
James Wade 6-3 Mervyn King
Phil Taylor 6-2 Gerwyn Price

Halve finale
Gary Anderson 6-0 Michael van Gerwen
Phil Taylor 6-5 James Wade

Finale Players Championship Darts
Phil Taylor 6-4 Gary Anderson

Back To Top