Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Phil Taylor winnaar finale Champions League of Darts

Phil Taylor winnaar finale Champions League of Darts Getty

Phil Taylor was afgelopen weekend niet te stoppen in de Champions League of Darts te Cardiff (Wales). In de eindstrijd versloeg hij Michael van Gerwen met 11-5, nadat hij Mighty Mike ook al in de groepsfase had verschalkt.

Michael van Gerwen is al zo’n drie jaar de onbetwiste darts nummer één van de wereld. De Brabander wint toernooien bij de vleet, zet regelmatig gemiddeldes neer waar de concurrentie alleen van kan dromen en staat in 2016 al op negentien eindzeges. Maar de erelijst van Phil Taylor kan vermoedelijk ook hij nooit gaan evenaren. The Power is een beest en dit weekend toonde hij in Cardiff aan dat zijn honger nog niet is gestild.

Phil Taylor winnaar Champions League of Darts

De 56-jarige Taylor kwam op 4-1 en 6-3 voorsprong, waarbij Van Gerwen in die negende leg een elfdarter met checkout van 110 moest produceren om aan te haken. In de tiende leg sloeg Taylor terug met zeven 180’s na elkaar. De negendarter kwam er niet, maar via elf darts kwam hij op 7-3, waarna de man uit Stoke uitliep naar 9-3.

Mighty Mike kwam via tops en 70 nog terug tot 9-5. In de veertiende leg opende hij met een 180 en ging de zaal er eens goed voor zitten. Vergeefs, want vervolgens gooide hij de match letterlijk weg met twee zeer zwakke beurten: 57 en nogmaals 57. De 171 daarna mocht niet meer baten, want Phil Taylor greep zijn kans en gooide 81 uit. In stijl, want via de bullseye. En daarna smeet Taylor in de slotleg de finale achteloos in het slot via een checkout van 114.

Michael van Gerwen teleurgesteld

En zo is Taylor ook recordhouder qua aantal overwinningen van de Champions League of Darts. Logisch, want dit was de eerste keer dat de PDC het evenement organiseerde. Taylor mag 100.000 Britse pond verwelkomen op zijn bankrekening, Michael van Gerwen krijgt de helft.

“Misschien was mijn tank leeg”, zei Van Gerwen, “maar ik weet dat ik veel beter kan dan dit. Toch alle krediet voor Taylor. Hij overvleugelde me en won dit weekend al zijn partijen. Ik heb rust nodig en moet deze teleurstelling verwerken.”

World Grand Prix 2016

Volgend weekend staat er alweer een toptoernooi op de agenda. In Dublin begint op 2 oktober de World Grand Prix. Het unieke aan de World Grand Prix is dat de punten pas beginnen te tellen zodra darters een dubbel hebben gegooid. Oftewel: double in, double out!

Michael van Gerwen is bij bookmaker 888Sport favoriet voor de winst @2.10. Denk je dat Phil Taylor op dreef is en weer toe gaat slaan, pak dan nu je kans want je krijgt een dikke 5.00 per ingezette euro als je voorspelling juist! Lees meer: wedden op darts.

Back To Top