Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Phil Taylor verslaat Michael van Gerwen in finale Perth Darts Masters

Phil Taylor

Phil Taylor heeft zondag ten koste van Michael van Gerwen de eerste editie van de Perth Darts Masters gewonnen. De twee beste darters van de wereld maakten er in Australië een galavoorstelling van, maar de oude krijger uit Stoke was net wat sterker: 11-9.

Mighty Mike ging de finale in als winnaar van de twee vorige evenementen onder de vlag van de World Series of Darts, die plaatsvonden op de exotische locaties Dubai en Singapore. Aan de westkust van Australië hoopte Van Gerwen de trilogie te voltooien. In de kwart finale op vrijdag gooide hij een gemiddelde van 118,2 per beurt, dus met de vorm zat het wel snor.

Phil Taylor speelt sterk toernooi

Maar in een match tegen Phil “The Power” Taylor gaat het om meer zaken dan vorm en gemiddelde. De dartslegende boezemt ondanks een paar relatief magere jaren nog steeds ontzag in. Zodra de vijftiger de scherpe pijltjes in de hand neemt, weten tegenstanders dat er een kans is dat ze worden weggevaagd.

Dat levert een druk en spanning op waar niet iedereen mee overweg kan. Raymond van Barneveld heeft bijvoorbeeld een zwakke onderlinge head to head tegen Taylor en ging in de kwart finale vlotjes onderuit tegen Taylor: 8-4.Vervolgens schakelde Taylor in de halve finale nog een versnelling bij tegen Dave Chisnall: 10-4.

Van Gerwen had in de halve eindstrijd ook een Engelse tegenstander, te weten James Wade, die al een paar jaar vergeefs probeert om de hegemonie van Taylor en Van Gerwen te doorbreken. Ook dit keer kreeg Wade geen voet tussen de deur: 10-5.

Hoog niveau finale Perth Darts Masters

In de finale kwam Mighty Mike uit Oss nog wel op een 4-2 voorsprong. Het niveau was zeer hoog, want Van Gerwen haalde die vier legs binnen door de 501 punten bij elkaar te gooien met slechts veertien pijlen. Maar in de zevende leg kreeg Taylor de handen op elkaar door tegen de darts in de leg te pakken met een elfdarter.

Van Gerwen bleef geconcentreerd en speelde zich nar een 6-3 voorsprong. Toen vond het cruciale deel van de eindstrijd plaats. Taylor vocht zich met drie legs op rij terug en deed dat door 64, 121 en 32 uit te gooien, waarbij hij voor laatstgenoemde leg slechts dertien pijlen nodig had. Het was 6-6.

Vanaf dat moment liet Taylor zich niet meer afschudden. Hij maakte ook nog een 8-7 achterstand goed, brak op 8-8 en speelde zich naar 8-10. Op 9-10 maakte hij het karwei af met een welgemikte pijl in tops (dubbel twintig).

De 25-jarige Van Gerwen vatte het verlies sportief op: “Het is teleurstellend, want ik voelde dat ik kansen had om deze wedstrijd te winnen, maar ik moet Phil feliciteren. Hij gooide enkele goede finishes op het juiste moment.”

Back To Top