Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Phil Taylor – Steven Beaton World Grand Prix Darts

Phil Taylor

World Grand Prix Darts. Van maandag 6 tot en met zondag 12 oktober kampen 32 darters om de titel van de World Grand Prix in Dublin, Ierland. Namens Nederland zijn Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort present. Phil Taylor is de titelverdediger en hij komt maandag direct in actie.

Vorig jaar won Taylor voor de elfde keer de titel van de World Grand Prix. Toch is de man uit Stone-on-Trent niet als eerste geplaatst. Die eer is gereserveerd voor Michael van Gerwen, die vorig jaar in de kwart finale struikelde over Dave Chisnall. De prijzenpot is verruimd van 350.000 Engelse pond naar 400.000.

In de eerste ronde zijn de partijen kort en gaat het om “best of 3”, zodat een darter aan twee sets voldoende heeft om te winnen. De Nederlandse deelnemers komen later in de week aan bod. Maandag vanaf 20:00 uur Nederlandse tijd komen onder meer James Wade, Gary Anderson en Adrian Lewis in actie.

Phil Taylor – Steven Beaton

Sinds de eerste editie van de World Grand Prix in 1998 werd georganiseerd heeft Phil “The Power” Taylor het toernooi gedomineerd. Hij won al elf keer en was vorig jaar in de finale meedogenloos voor Chisnall: 6-0. Zijn eerste ronde is ogenschijnlijk niet eenvoudig, want Steve Beaton is een voormalige winnaar van het prestigieuze toernooi Lakeside van de dartsbond BDO.

Al 25 keer eerder troffen deze heren elkaar en Taylor was 23 keer de sterkste. Beaton won dit jaar 51 van zijn 82 partijen en zijn gemiddelde bedraagt dit jaar 90,3. Dat klinkt solide, maar de cijfers van “Adonis” staan in de schaduw bij die van The Power, die 63 van de 84 partijen in 2014 won en een spectaculair gemiddelde heeft van 101,9.

Adrian Lewis – Daryl Gurney

De als derde geplaatste Adrian Lewis treft de Noord-Ierse Daryl “The Dude” Gurney. Lewis, bijgenaamd Jackpot, werd reeds tweemaal Wereldkampioen Darts maar heeft sindsdien zijn status als grootste uitdager van Taylor moeten afgeven aan Michael van Gerwen. Sinds Lewis in maart het UK Open won is hij ietwat verzwakt. In 2010 verloor hij de finale van de World Grand Prix.

Gurney is een debutant en plaatste zich via het kwalificatietoernooi voor Ierse spelers.

Het programma van maandag

Darren Webster v Andrew Gilding
Robert Thornton v Justin Pipe
Mickey Mansell v Ian White
Kevin Painter v Andy Hamilton
James Wade v Andy Smith
Phil Taylor v Steve Beaton
Gary Anderson v Brendan Dolan
Adrian Lewis v Daryl Gurney

Back To Top