Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Phil Taylor heeft het moeilijk met zieke moeder

Phil Taylor

De plannen van Phil Taylor om Michael van Gerwen te onttronen als wereldkampioen, hebben een extra moeilijkheidsfactor gekregen. Zijn moeder ligt al een maand met een ernstige longaandoening in het ziekenhuis en Taylor verwacht niet dat ze nog lang in leven zal zijn.

Taylor wil zijn beker terug

Phil Taylor wil op 1 januari van het nieuwe jaar heel graag zijn zeventiende wereldtitel binnenhalen. Hij heeft al aangekondigd dat hij ‘zijn’ beker terug wil van Michael van Gerwen die de trofee als regerend wereldkampioen op dit moment in zijn bezit heeft.

Afgelopen weekend werd ‘The Power’ in de kwartfinales van het Players Championship uitgeschakeld door Gary Anderson. Ook toen lag zijn moeder dus al in het ziekenhuis en het kan niet anders dan dat het een wissel heeft getrokken op zijn prestaties. Toch zegt Taylor, die gek is op zijn moeder Liz, dat hij momenteel veel vertroosting vindt in zijn sport. Maar hij vreest ook dat ze niet meer in leven zal zijn als de PDC World Championship Darts op 18 december van start zal gaan.

Darts ontsnapping voor Phil Taylor

“Weet je, darts is een ontsnapping voor me op het moment,”, vertelde Phil Taylor aan The Daily Mail. “Dat is het echt. Op die dagen dat je een toernooi staat te spelen, kun je het even loslaten. Mijn moeder is nu ziek. Ze zal niet beter worden. Zo staat het er nu voor. Ze zal alleen maar langzaam verder achteruitgaan. De vraag is nu alleen maar: ‘wanneer’? Maar als je ergens een wedstrijd staat te spelen, denk je niet aan de situatie thuis,” zei Taylor.

Afgelopen maandagnacht moest Taylor halsoverkop naar het ziekenhuis toen het opeens heel slecht ging met zijn moeder. Hij dacht dat het toen over zou zijn en verwacht dan ook niet dat ze nog lang zal leven. “Haar geheugen gaat nu snel achteruit, het ene moment weet ze wie je bent en even later heeft ze geen idee… het is hartverscheurend,” zei Taylor die het vooral voor zijn kinderen heel erg vindt omdat ze zo dol zijn op haar en ze als een moeder voor hen is die altijd met goed advies klaar staat. Binnen de familie wordt ze dan ook “Yoda” genoemd.

Gevaarlijke concurrent voor Van Gerwen

Hoe het ook loopt, voor Taylor is het een moeilijke periode. Naar zijn idee kan hij het even allemaal van hem af zetten als hij op het podium staat te darten, maar gezien zijn nederlaag tegen Gary Anderson en ook de kwaliteit van de andere patijen die hij afgelopen week speelde, zou je kunnen concluderen dat dit niet helemaal lukt. Ook kun je jezelf afvragen of hij de finale van het PDC WK Darts überhaupt haalt. Tenzij hij zich helemaal kan opladen vanuit de wens dat hij de titel wil winnen voor zijn moeder. Als dat lukt, wordt Taylor een hele gevaarlijke concurrent voor Van Gerwen.

Back To Top