Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Phil Taylor grote favoriet op Sydney Darts Masters

Phil Taylor Sydney Darts Masters VI Images

Vrijdag hebben Phil Taylor en James Wade met sterke zeges een plek geboekt in de halve finale van de Sydney Darts Masters. Ook James Wade en Kyle Anderson behoren tot de laatste vier.

Donderdag werden de twee Nederlandse deelnemers Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld tot genoegen van de Britse en Australische darters uit het toernooi geworpen. Voor het publiek was het misschien minder vermakelijk, want de Australische bezoekers hoopte meer te kunnen zien van het beroemde Dutch Duo.

Phil Taylor was na de uitschakeling van Mighty Mike in de favorietenrol gedwongen en maakte dat in zijn partij tegen Dave Chisnall waar. De winnaar van 2013 maakte in het Hordern Pavilion korte metten met Dave Chisnall: 8-2. Het gemiddelde van de darter uit Stoke was verbluffend: 110. Chisnall hoeft zich niet te schamen met zijn gemiddelde van 101. Daarnaast gooide de verliezer vier keer een 180, maar het was niet genoeg tegen de ontketende Taylor.

The Power nam een 3-0 voorsprong en bouwde dat uit naar 6-2. De laatste twee legs gaf hij Chisnall geen enkele kans door tweemaal in twaalf darts de legs te pakken. Beide keren gooide hij moeiteloos 128 uit. Zijn score op de dubbels was acht uit tien.

Sydney Darts Masters: Anderson is op dreef

Kyle Anderson versloeg lijn landgenoot Simon Whitlock, al jarenlang de beste darter uit Australië. Whitlock is, zoals vele darters, een opvallende verschijning met vervaarlijk lange sik maar vriendelijke gezicht. Kyle Anderson ziet er juist woest uit met zijn geschoren kop en donkere baard. Hij boekte de grootste zege van zijn loopbaan door “The Wizard” terug te wijzen met 8-3.

“Nu sta ik in de halve finale tegen Phil Taylor. Alles is mogelijk”, sprak Anderson. “Phil is echter wel in topvorm. Ik zal ook een tandje bij moeten schakelen.”

Ondertussen zat Michael van Gerwen in het vliegtuig naar Schiphol. “Gisteren helaas dramatisch gespeeld, vanaf de 5-1 te slordig”, liet hij weten via Twitter. “Leer momentje, zoiets mag me nooit overkomen. Nu onderweg naar huis, lekker.”

Uitslagen kwartfinales Sydney Darts Masters

Peter Wright – Stephen Bunting 6-8
Warren Parry – James Wade 2-8
Phil Taylor – Dave Chisnall 8-2
Simon Whitlock – Kyle Anderson 3-8

Back To Top