Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Phil Taylor – Andrew Gilding: tweede ronde World Grand Prix

Phil Taylor

Phil Taylor – Andrew Gilding. Woensdag speelt Phil Taylor in de tweede ronde van de World Grand Prix in Dublin tegen landgenoot Andrew Gilding. Er staan vier partijen op de rol, waarvan de eerste aanvangt om 20:00 uur Nederlandse tijd.

Michael van Gerwen versloeg met gemak Vincent van der Voort in de eerste ronde: 2-0. De setstanden waren 3-1 en 3-0. Vanaf 1-1 in de eerste set won Mighty Mike vijf legs op rij. Raymond van Barneveld had in zijn eerste duel veel meer te stellen met Dave Chisnall. De Engelsman was in de tweede set één leg verwijderd van de winst. Barney keerde het tij met onder meer tweemaal een uitgooi van 100 en knokte zich terug van een 1-2 achterstand in de tweede set, naar winst in 0-3 3-2 3-1.

Woensdag verschijnen er maar liefst vijf spelers uit de top tien van de ranglijst Order of Merit voor de oche. De nummer drie Adrian Lewis treft de nummer 21 Kevin Painter, terwijl nummer zeven James Wade speelt tegen nummer negen Robert Thornton. De slotpartij is nummer zes Gary Anderson versus Michael Mansell.

Phil Taylor – Andrew Gilding

Al die mannen staan echter in de schaduw van de elfvoudige winnaar van de World Grand Prix: Phil Taylor. In de eerste ronde schoof hij Phil Beaton opzij met 2-0. In de tweede ronde zal hij proberen korte metten te maken met Andrew Gilding, de nummer 44 van de rangkin.

De onderlinge stand is 1-1. Beide partijen vonden plaats op kleinere toernooien, maar toch zal het Taylor niet lekker zitten dat hij niet voorstaat in de onderlinge geschiedenis. Gemiddeld gezien gooit Taylor tien punten meer per drie pijlen dan Gilding. Het gemiddelde van The Power ligt tegen de 101 en dat van Gilding bedraagt bijna 91.

Tweede ronde World Grand Prix

Vanaf 20:00 uur Nederlandse tijd
Adrian Lewis – Kevin Painter
James Wade – Robert Thornton
Phil Taylor – Andrew Gilding
Gary Anderson – Michael Mansell

De uitslagen, eerste ronde, dinsdag

Terry Jenkins 2-0 Kim Huybrechts
Peter Wright 2-1 Jamie Caven
Mervyn King 2-1 Wes Newton
Dean Winstanley 2-1 Michael Smith
Stephen Bunting 2-0 Ronnie Baxter
Michael van Gerwen 2-0 Vincent van der Voort
Dave Chisnall 1-2 Raymond van Barneveld
Simon Whitlock 1-2 Richie Burnett

Back To Top