Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Phil Taylor afwezig tot aan de start van de Premier League

Phil Taylor

Het eerstvolgende evenement waar alle toppers aan mee doen staat al weer voor de deur. Over twee weken start de Premier League of Darts. Phil Taylor maakte gisteren bekend tot die tijd niet te zullen darten vanwege het overlijden van zijn moeder. Iets later in februari start ook een ander prestigeus toernooi. De Six Nations Cup is een strijd tussen vijf Britse landen en Nederland. Zowel de bondscoach van de mannen als van de vrouwen maakten hun selectie bekend.

Phil Taylor speelt niet tot start Premier League

Dartslegende Phil Taylor heeft laten weten aan geen enkele officiële dartswedstrijd deel te nemen tot aan de start van de Premier League. Ook alle afspraken voor demonstraties heeft hij gecanceld. Reden van het annuleren van zijn bezigheden is het overlijden van de moeder van Phil Taylor. De aftrap van de Premier League vindt plaats op 5 februari. Naast Taylor nemen Gary Anderson, Kim Huybrechts, Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, James Wade, Adrian Lewis, Peter Wright en Stephen Bunting en Dave Chisnall deel aan deze prestigieuze competitie.

Nederlandse ploegen voor Six Nations Cup bekend

Bondscoach van de Nederlandse dartsploeg, Hans Senders, maakte gisterenmiddag zijn selectie bekend voor de Winmau Six Nations Cup. Deze Six Nations Cup wordt gezien als een van de sterkste toernooien in het landencircuit en zal worden afgewerkt van 20 tot en met 22 februari. Grote namen in het Nederlandse dartwereldje gaven al vroeg aan wegens het drukke schema zich niet verkiesbaar te willen stellen voor dit evenement maar Senders heeft toch een sterke selectie bij elkaar kunnen krijgen. Het Nederlandse team bestaat uit: Michel van der Horst, Danny Noppert, Richard Veenstra, Rick Hofstra en Wesley Harms. In 2013 wist ‘Oranje’ de titel op dit toernooi te winnen. Toen werd het georganiseerd in Texel. De grootste concurrent in de strijd om de titel dit jaar is Engeland, waar verrassend genoeg Martin Adams niet geselecteerd is. De reden van zijn afwezigheid is onbekend.

Ook de selectie van de dames werd bekend gemaakt. Bondscoach Karin ten Kate selecteerde Tamara Schuur, Rilana Erades en Vanessa Zuidema. Naast Nederland doen er bij zowel de mannen als de vrouwen verder alleen Britse landen mee. Buiten Engeland spelen ook Ierland, Noord-Ierland, Wales en Schotland mee om de titel.

Back To Top