Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Peter Wright wint toernooi op de Pro Tour

Peter Wright World Matchplay Darts 2015

Peter Wright heeft zaterdag zijn eerste toernooi op de Pro Tour van dit jaar gewonnen. Wright zette goede resultaten neer in de Premier League, maar kon deze prestaties nooit een vervolg geven in de toernooien die worden georganiseerd door PDC. Peter Wright was op dit toernooi duidelijk te sterk voor de rest.

Alleen in de kwartfinale gaf de kleurrijke speler vier legs weg aan John Henderson. Voor Peter Wright is dit de derde overwinning in de Pro Tour van zijn carriere. Zijn laatste Player Championship schreef hij in juni 2013 op zijn naam.

In de Premier League zette Peter Wright de ene na de andere goede prestatie neer. Pas in de slotweek liep de debutant in de Premier League een plek in de play-offs mis. In de Pro Tour kon hij dit geen vervolg geven. Hij verloor regelmatig al in de eerste ronde. Nu de Premier League erop zit, leek de week rust Wright goed gedaan te hebben. Hij won van John Henderson (6-2), Steve Douglas (6-0), Scott Mackenzie (6-1), Adrian Lewis (6-2), Brendan Dolan (6-4) en Jamie Caven (6-2). In de finale trof de Schot Justin Pipe. Justin Pipe zit in een moeilijke periode. Na zijn snelle opmars richting de top 10, weet hij nu minder goede resultaten neer te zetten. Op de weg naar de finale wist Justin Pipe Steve Maish, Andy Jenkins, Terry Jenkins, Benito van der Pas en Robert Thornton te verslaan. Door de overwinning op Robert Thornton, wist Thornton zijn reeks van drie Player Championships op een rij geen vervolg te geven. In de finale was Peter Wright veel te sterk voor Pipe. Al snel stond Pipe 4-0 achter en deze voorsprong gaf Wright niet meer uit handen, 6-2.

Benito van der Pas was de meest opvallende speler van het toernooi. De jonge Nederlander speelde een uitstekend toernooi en strandde uiteindelijk in de halve finale. In deze halve finale was runner-up Justin Pipe te sterk, 6-5. Voor Van der Pas was dit zijn beste resultaat op de Pro Tour.

Back To Top