Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Peter Wright wint European Darts Open 2014

Peter Wright wint European Darts Open 2014

In het weekend van 12 en 13 juli werd in het Duitse Düsseldorf de European Darts Open gespeeld. Na een erg spannend toernooi was het uiteindelijk de Schot Peter Wright die de 1e plaats wist binnen te slepen.

Wright speelt al een tijdje erg goed, en in de finale tegen de Australiër Simon Whitlock was hij duidelijk de sterkste. De Schot won met maar liefst 6-2 en pakte hier mee zijn eerste European Tour titel.

De weg naar de finale

Het was voor de twee finalisten een lange weg naar de finale. De darters waren beide uiteindelijk de sterkste, maar in de halve finale hadden ze het allebei toch even erg lastig. Whitlock stond tegenover Anderson en Wright stond tegenover Painter.

Whitlock vs. Anderson

De halve finale van Whitlock was een zware, hij speelde tegen Anderson en had het niet makkelijk. Er werden in deze halve finale een heleboel 180’ers gegooid, in leg 3 gooit Anderson er zelfs twee achter elkaar. Wat ook opvallend was, was dat de darters hun cruciale dubbels vaak niet wisten te raken. Dit werd Anderson uiteindelijk in de beslissend leg ook fataal.

Anderson kon finishen met 101 maar mist zijn dubbel-16. Whitlock straft de misser van de Engelsman genadeloos af en pakt een finaleplaats. Het werd uiteindelijk 6-5.

Wright vs. Painter

Het bijzondere aan deze partij was dat het gemiddelde van de uiteindelijk winnaar stukken lager ligt dan die van de verliezer. Wright gooit een gemiddelde van 96.38 terwijl Painter een gemiddelde van 101.01 gooit. De twee darters gingen gelijk op maar in de beslissende leg bleek Wright toch duidelijk de sterkste met scores van 140, 140 en 180. Ook deze partij eindigde in 6-5

De finale: Wright vs. Whitlock

Peter Wright wint de bull en mag dus beginnen met de finale. De Schot weet al direct indruk te maken op zijn Australische tegenstander met worpen van 140, 180 en 165. Wright pakt hiermee de eerste leg en zet zijn sterke vorm voort in de finale, leg 2 pakt Wright ook met gemak.

Eigenlijk kon Whitlock hier al weten dat het gedaan was, de Schot speelde zoveel beter. Het werd dan uiteindelijk ook 6-2 voor Wright met een gemiddelde van 98.97 voor de Schot en 91.62 voor Whitlock.

Back To Top