Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Peter Wright verslaat Benito van de Pas in finale Players Championship

Peter Wright Players Championship Darts

Players Championship Darts 2015. Peter Wright heeft gisteren zijn derde Players Championship Event van dit jaar gewonnen. ‘Snakebite’ was in de finale met 6-5 te sterk voor Benito van de Pas en mocht hierdoor 10.000 Britse ponden in ontvang nemen.

De 45-jarige Wright begon de dag met overwinningen op Paul Milford, Dimitri van den Bergh, Darren Johnson en Justin Pipe. In deze partijen verloor de voormalig WK-finalist slechts vijf legs. In de kwartfinale en halve finale rekende hij achtereenvolgens af met Adrian Lewis en Mensur Suljovic.

Van de Pas, die nog steeds wacht op zijn eerste PDC-titel bij de senioren, bereikte de finale dankzij zeges op Luke Woodhouse, Magnus Caris, Mick Todd, Mark Barilli, Jamie Lewis en Stephen Bunting. Voor de 22-jarige darter uit Tilburg was het zijn tweede eindstrijd van het jaar.

In een spannende finale, waarin beide spelers geen break wisten te forceren, moest een elfde leg uiteindelijk voor de beslissing zorgen. De nummer vier van de wereld noteerde een gemiddelde van 107 en wist zeven maximale scores te gooien.

Terugkeer Taylor op PDC ProTour

De als negentiende geplaatste Phil Taylor vierde zijn terugkeer op de ProTour met een 6-4 overwinning op de talentvolle Nederlander Jeffrey de Zwaan. De voormalig nummer één van de wereld ging uiteindelijk in de derde ronde onderuit tegen Pipe.

World Grand Prix-winnaar Robert Thornton strandde in de tweede ronde. De nummer acht van de plaatsingslijst won met 6-1 van Roxy-James Rodriguez, maar werd één ronde later ‘gewhitewashed’ door broer Rowby-John Rodriguez.

Uitslagen Players Championship 19

Kwartfinale
Benito van de Pas – Jamie Lewis 6-3
Stephen Bunting – Joe Cullen 6-4
Mensur Suljovic – Kevin Painter 6-2
Peter Wright – Adrian Lewis 6-3

Halve finale
Benito van de Pas – Stephen Bunting 6-2
Mensur Suljovic – Peter Wright 3-6

Finale
Benito van de Pas – Peter Wright 5-6

Players Championship 20

Vandaag staat in Coventry het laatste Players Championship toernooi op het programma. Michael van Gerwen heeft besloten om niet in actie te komen. De nummer één van de wereld heeft zijn pijlen gericht op de aankomende televisie-toernooien, die aankomend weekend beginnen met de Unibet European Darts Championships in Hasselt België. Aanwezig zijn bij het EK Darts? Bestel dan je kaarten bij PDC Europe.

Win 2 kaarten voor de finaledag EK Darts 2015

Wil jij live aanwezig zijn op de finaledag van het EK Darts 2015 in Hasselt? Doe dan mee met onze win actie en maak kans op 2 kaarten voor het European Championship Darts of bestel zelf je kaarten.

Back To Top