Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Peter Wright opent vandaag op WK Darts tegen Alcinas

Peter Wright Premier League Darts 2022

Vandaag gaat het PDC Wereldkampioenschap darts verder in het Alexandra Palace te Londen. Nederlanders stappen op dag vier van het WK niet richting de oche. Wel een van de grootste favorieten: Peter Wright, de kleurrijke Schot met de hanenkam en bizarre kledingkeuzes.

Michael van Gerwen op WK Darts door naar 3de ronde

Michael van Gerwen, tweemaal kampioen bij het belangrijkste dartstoernooi van de wereld, knokte zich zaterdagavond in de slotpartij langs Alan Tabern met 3-1. In een vloek en een zucht stond Mighty Mike op 2-0 in sets (3-0, 3-1 in legs), daarna beet Tabern van zich af met onder meer een elfdarter. Tegen die tijd was de Brabander al weer wat opgedroogd, nadat hij tijdens zijn walk-on was besprenkeld met bier. Hij moest zelfs terug de kleedkamers in om zijn shirt te verversen.

Een gemiddelde van 102,5 is niks bijzonders voor Van Gerwen – en in zo’n korte wedstrijd zelfs ietwat aan de lage kant. Een uitgooipercentage van 55 procent is prima. Zijn volgende opponent is Max Hopp, die Danny Noppert uitschakelde.

WK Darts vandaag: Peter Wright – Toni Alcinas

Al jarenlang hoort Peter Wright tot de elite van de dartswereld. En ook jarenlang, na handenvol tweede plekken, werd van de Schot gezegd dat hij die ene grote titel nodig heeft om echt los te komen. Dat eerste lukte uiteindelijk in maart 2017, toen hij de UK Open won. Daarna viel hij echter terug in het oude patroon: veel halve finales en finales op de majors, maar geen titels meer. Het WK 2018 verliep teleurstellend voor hem. Jamie Lewis, de latere halvefinalist, schakelde hem in de derde ronde uit.

Snakebite een steady speler

De vraag is of Wright nog mag hopen op een echte prijzenregen. Hij is inmiddels 48 jaar en de twintigers staan te trappelen om de aloude dartshelden van de troon te stoten. Van alle deelnemers heeft hij in 2018 het zesde beste gemiddelde behaald (96,5). Wright is een steady speler die circa 37 procent van zijn gewonnen legs binnen 15 pijltjes afraffelt. Dat is de zesde beste score van het deelnemersveld.

De 39-jarige Spanjaard Toni Alcinas won vorig jaar twee potjes op het WK Darts, maar verder moet hij het vooral hebben van de kleine vloertoernooien. Hij gaat de partij in met de kennis dat hij een absolute topdag nodig heeft en Wright een totale inzinking om kans te maken.

Voorspellingen WK Darts vandaag

Wedden op darten? Peter Wright staat op 1.11 voor de winst en Toni Alcinas op 7.00. Gokken op 3-0 in sets voor Wright heeft de aantrekkelijke notering: het levert je 1.95 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Programma WK Darts zondag

Middagsessie 13:30 – 16:30
Gabriel Clemens v Aden Kirk (R1)
William O’Connor v Yordi Meeuwisse (R1)
Brendan Dolan v Yuanjun Liu (R1)
Dave Chisnall v Josh Payne (R2)

Middagsessie 20:00 – 00:00
Luke Humphries v Adam Hunt (R1)
Matthew Edgar v Darius Labanauskas (R1)
Ross Smith v Paul Lim (R1)
Peter Wright v Toni Alcinas

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top