Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Perth Darts Masters: Michael van Gerwen in kwart finale

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben de eerste ronde van de Perth Darts Masters overleefd. Van Gerwen speelt zaterdag tegen Paul Nicholson en Van Barneveld mag het weer eens proberen tegen zijn eeuwige rivaal Phil Taylor.

Voor Mighty Mike was de partij tegen de thuisspeler Kyle Anderson niets meer dan een opwarmertje. Hij veegde de vloer aan met de man uit Perth: 6-0. Ook Van Barneveld trad aan tegen een darter die normaliter geen rol speelt of simpelweg absent is op grote toernooien, Loz Ryder. Barney won met 6-2.

Phil Taylor is niet meer zo consistent als hij was van de jaren negentig tot pakweg een jaar of drie geleden, maar als de man uit Stoke zijn hoogste niveau bereikt, dan is hij mogelijkerwijs nog `s werelds beste darter. Dat was hij vrijdag in Perth niet tegen David Platt, want tot 4-4 kon Taylor geen afstand nemen van de Australiër, die niet eens voorkomt in de ranglijst Order of Merit. Uiteindelijk trok Taylor de partij naar zich toe met 6-4.

Simon Whitlock is mede verantwoordelijk voor de opmars van darts Down Under. De Australiër met de naam The Wizard gooide zijn pijltjes met een gemiddelde van over de honderd per en bereikte de kwart finale door zijn landgenoot Vinay Cooper te verslaan met 6-3.

Michael van Gerwen – Paul Nicholson

Waarschijnlijk wordt het zaterdag niet opnieuw een 6-0 schrobbering in het voordeel van Van Gerwen. Paul Nicholson is de nummer 23 van de Order of Merit en “The Asset” was al eens kwart finalist op het Wereldkampioenschap Darts van de PDC (2009). In de kwart finale gaat het om best of 14.

De uitslagen

Paul Nicholson – Shane Tichoqitsch 6-2
Raymond van Barneveld – Loz Ryder 6-2
Dave Chisnall – Justin Miles 6-0
James Wade – Beau Anderson 6-2
Peter Wright – Warren Parry 6-1
Simon Whitlock – Vinjay Cooper 6-3
Phil Taylor – David Platt 6-4
Michael van Gerwen – Kyle Anderson6-0

De kwart finales

Michael van Gerwen – Paul Nicholson
James Wade – Peter Wright
Phil Taylor – Raymond van Barneveld
Dave Chisnall – Simon Whitlock

Back To Top