Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Perth Darts Masters 2015: Tayor prolongeert Perth Masters-titel

Phil Taylor Perth Darts Masters 2015

Perth Darts Masters 2015. Wat een heerlijk dartsweekend was het toch weer. Dit maal werd er gedart in Perth, Australië voor de World Series of Darts. Op het Perth Darts Masters was het uiteindelijk Phil Taylor die er met de titel vandoor ging maar dat ging zeker niet zonder horden of stoten. Op een avond moest Taylor daar voor namelijk afrekenen met zowel regerend wereldkampioen Gary Anderson als wel met mede finalist James Wade. Met name die finale wedstrijd was een spannende. James Wade rekende in de halve finale overigens af met onze eigen Michael van Gerwen, een resultaat dat maar door weinigen voorspeld was.

Halve finale Perth Darts Masters 2015: Van Gerwen – Wade

In de halve finale tussen de Nederlander en de Engelsman was de spanning om te snijden. Al vroeg in de wedstrijd weet Wade Mighty Mike te breken maar meteen reageert de Brabantse recordhouder door terug te breken. De volgende twee legs verlopen hetzelfde en eindigen ook in een break waardoor het 2-2 komt te staan. Vervolgens loopt Wade snel uit met een 8-4 vier tussenstand als resultaat. Van Gerwen weet uiteindelijk nog een beslissende leg af te dwingen maar die wint Wade.

Halve finale Perth Darts Masters 2015: Taylor – Anderson

In de andere halve finale is het Taylor die verrassend eenvoudig weet te winnen van de Schot Gary Anderson. Anderson lijkt al geruime tijd uit zijn topvorm en het koste Taylor dan ook weinig moeite om de Flying Scotsman opzij te schuiven en uiteindelijk met 10-5 te winnen. Anderson kon in het begin van de wedstrijd goed mee met de meest succesvolle darter ooit en kwam zelfs op 4-3 voorsprong maar zakt daarna volledig in en weet in de legs daarna nog maar eenmaal als eerste 501 uit te gooien.

Phil Taylor – James Wade finale Perth Darts Masters 2015

De finale was weer wat spannender en die toonde aan dat James Wade de laatste weken weer lekker in zijn vel zit. Wade breekt wederom vroeg in de wedstrijd, hij komt op 1-0 door een 120-finish uit te gooien. Taylor breekt echter meteen terug door 93 uit te gooien en vervolgens is het constant The Power die er voor zorgt dat The Machine achter de feiten aan loopt. Wade komt deze snelle klap niet meer te boven en verliest uiteindelijk met 11-7 waardoor Taylor zijn titel op dit toernooi prolongeert.

Uitslagen Perth Darts Masters 2015

Halve finales:
Michael van Gerwen – James Wade 9-10
Phil Taylor – Gary Anderson 10-5

Finale
Phil Taylor – James Wade 11-7

Sydney Darts Masters

Vanaf vrijdag 20 augustus wordt er een weekend in Sydney gedart om de Sydney Darts Masters titel. Een week later, in het weekend van 28-30 augustus, wordt de Auckland Darts Masters gehouden. De drie evenementen Down Under maken deel uit van de World Series of Darts.

Back To Top