Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Programma Perth Darts Masters 2015: Van Barneveld – Whitlock

Simon Whitlock Perth Darts Masters 2015

Perth Darts Masters 2015. Dit weekend wordt in Australië de Perth Darts Masters gespeeld in de World Series of Darts. Het is de eerste van een serie van drie World Tour dartswedstrijden die op dat continent worden gespeeld. Met Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld die deel uitmaken van de PDC-delegatie in de strijd tegen de beste acht spelers uit Australië en Nieuw-Zeeland.

Vorig jaar werd de Perth Dart Masters voor het eerst gehouden en won Phil Taylor de finale waarin hij Michael van Gerwen versloeg. Dit jaar is de Brabander de topfavoriet, niet alleen voor Perth, maar ook voor de andere twee toernooien die door de Oceanische Dartersbond in Sydney en Auckland worden georganiseerd.

Eerste ronde Perth Darts Masters 2015

Vandaag worden de wedstrijden uit de eerste ronde gespeeld en morgen volgen de kwartfinales. Op zondag volgen de halve en hele finales. In de eerste ronde speelt er steeds een plaatselijke speler tegen de coryfeeën van de PDC.

Michael van Gerwen begint zijn toernooi vandaag tegen David Platt. De in Perth woonachtige Platt werd in de UK geboren maar woont al lang in Australië. Hij was er een jaar geleden ook bij in Perth. Van Gerwen en Platt spelen in de laatste partij van de avond.

De avond wordt geopend door James Wade en Adam Rowe waarna de heersende wereldkampioen Gary Anderson, voormalig wereldkampioen Adrian Lewis en veelvoudig wereldkampioen Phil Taylor het podium betreden. De matches die het interessantst zijn, volgen daarna.

Stephen Bunting – Kyle Anderson Perth Darts Masters 2015

Stephen Bunting versus Kyle Anderson is een partij tussen de twee van de meest ambitieuze darters binnen de PDC. Bunting is een van de snelste klimmers op de ranglijsten van de PDC en staat inmiddels, anderhalf jaar nadat hij wereldkampioen werd bij de BDO al negentiende op de PDC Order of Merit. Kyle Anderson maakte afgelopen jaar indruk in de Australische World Tour wedstrijden en besloot vervolgens om naar Engeland te verhuizen om in de PDC te kunnen darten. Anderson is bezig om zich tot een van de meest succesvolle nieuwkomers binnen de PDC te ontpoppen.

Ook Peter Wright tegen de Australiër Paul Nicholson, de nummer 25 op de PDC Order of Merit. Wright is als derde geplaatst voor dit toernooi. Daarna volgt een van de beste affiches van de avond: Raymond van Barneveld speelt tegen Simon Whitlock, de beste Australische darter van dit moment. Van Barneveld won in eerdere matches veertien keer van Whitlock en speelde een keer gelijk. Whitlock won 12 keer en haalde afgelopen jaar de finale van de Singapore Darts Masters die hij verloor.

Eerste Ronde TABtouch Perth Darts Masters 2015

13.00 uur: James Wade v Adam Rowe
13.20 uur: Gary Anderson v Kim Lewis
13:40 uur: Adrian Lewis v Loz Ryder
14:00 uur: Phil Taylor v Craig Caldwell
14:20 uur: Stephen Bunting v Kyle Anderson
14:40 uur: Peter Wright v Paul Nicholson
15:00 uur: Raymond van Barneveld v Simon Whitlock
15:20 uur: Michael van Gerwen v David Platt
Best of 11 legs

Lokale tijd: 19-23:00 uur/ Nederlandse tijd is zes uur vroeger, dus wordt de eerste wedstrijd om 13:00 uur onze tijd gespeeld!

Back To Top