Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

PDC World Series uitgebreid met German Darts Masters

Player Championship Finals 2018: Van Gerwen draait warm voor WK

Het gaat goed met het darten in Duitsland, zo goed zelfs dat de PDC heeft besloten om nog dit jaar een extra toernooi toe te voegen aan de PDC World Series of Darts dat in Duitsland wordt gespeeld. De German Darts Masters wordt het zevende toernooi in de internationale wedstrijdenreeks.

De eerste German Darts Masters ooit vindt dit najaar al plaats en wordt het sluitstuk van de World Series of Darts die onder andere Australië, Dubai, Shanghai en binnenkort Las Vegas aandoet.

German Darts Masters vlakbij Nederland

Het nieuwe toernooi wordt in Düsseldorf gespeeld op 20 en 21 oktober. Het tweedaagse dartsspektakel-toernooi zal worden gespeeld in de Castello Arena in Düsseldorf, en dat is ook goed nieuws voor Nederlandse dartsfans die erheen willen, want het is dicht bij de Nederlandse grens.

Darts wordt steeds populairder in Duitsland en eerdere toernooien die door de PDC waren een groot succes wat betreft het publiek dat kwam kijken, maar ook de aandacht in de media was groot. Die populariteit is voor een heel groot deel te danken aan Max Hopp, het 20-jarige talent die wereldkampioen bij de jeugd was. Voor Hopp wordt het niet zijn eerste deelname aan de World Series; hij zal komende maand al zijn World Masters’ debuut maken in de U.S Darts asters in Las Vegas. In Düsseldorf mag hij samen met een tweede Duitse darter die hoog op de PDC Order of Merit staat automatisch deelnemen aan de German Darts Masters. Daarvoor wordt uitgegaan van de PDC Order of Merit zoals die is op 7 augustus.

Enorme dartsgroei in Duitsland

Hopp behaalde, samen met Martin Schindler, vorige maand de kwartfinales van de World Cup of Darts in Frankfurt. Dat was een enorm succes en Duitsland was erg enthousiast over het succes. Behalve de World Cup of Darts worden er dit jaar ook negen European Tour-toernooien gespeeld. “Darts maakt een enorme groei door in Duitsland, zowel door het succes van Max Hopp in de afgelopen jaren, maar ook dankzij de enorme groei van de European Tour. Dit wordt opnieuw een grote stap vooruit voor hen om een World Series of Darts event te organiseren,” zei PDC-voorzitter Barry Hearn. “Dit toernooi wordt de perfecte manier om de wereldwijde tour af te ronden terwijl we opbouwen naar de World Series of Darts Finals die in november in Schotland plaatsvinden – en het is een mooie aanvulling op de kalender”.

Naast de twee beste Duitse darters, doen er nog zes Duitse qualifiers mee die een plek moeten verdienen. Ze nemen het op tegen acht topdarters uit de PDC, waaronder uiteraard Michael van Gerwen, Peter Wright, Adrian Lewis en Gary Anderson.

Tijdens het German Darts Masters zullen de Duitse qualifiers het op vrijdag oktober 20 opnemen tegen de sterren van de PDC. Op zaterdag 21 oktober gaat het toernooi verder met de kwartfinales, halve finales en de finale zelf. De kans is groot dat Michael van Gerwen zich dat ‘Michael van German’ mag noemen als eerste German Darts Master ooit.

Veranderingen PDC Dartskalender 2017

Het insteken van een extra toernooi op de toch al overvolle dartskalender, betekent wel dat er geschoven gaat worden met wat andere data later in het jaar. Het PDC ProTour weekend in Barnsley dat op 20-22 oktober stond gepland, wordt naar voren geschoven en vindt nu van 9 t/m 11 oktober plaats op doordeweekse dagen:

Maandag 9 oktober – World Series of Darts Finals Qualifier
Dinsdag 10 oktober – Players Championship 21
Woensdag 11 oktober – Players Championship 22

Back To Top