Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

PDC World Series Darts gaat naar de USA

PDC World Series Darts gaat naar de USA Getty

World Series Darts. Er waren al langer geruchten dat de PDC plannen heeft om terug te keren naar Amerika, maar nu is het officieel: In 2017 wordt er een World Series of Darts event gespeeld in Las Vegas dat live op tv wordt uitgezonden.

PDC World Series Las Vegas

Enkele dagen geleden maakte de PDC bekend dat er in juli 2017 een dartstoernooi uit de PDC World Series zal worden gespeeld in –waar anders– Las Vegas. Het toernooi vindt plaats in het Tropicana Hotel. De bedoeling is dat er zestien man zullen spelen. De precieze datum waarop het toernooi en de kwalificaties worden gespeeld zal later bekend worden gemaakt. Van die zestien man komen er acht uit de Europese gelederen van de PDC en het gastland USA levert de overige acht deelnemers.

Het is alweer acht jaar geleden dat de PDC een dartstoernooi organiseerde op Amerikaanse bodem dat ook op tv te zien was. De laatste keer dat er in The United States werd gespeeld, was in 2009 toen de laatste US Open werd gespeeld. De laatste Las Vegas Desert Classic werd gespeeld in 2009. Toen het eerste Wereldkampioenschap darts werd gespeeld in 1994, waren er nog zeven darters die mee mochten doen. Tegenwoordig is er niet één Amerikaan die meedoet op wereldniveau en in bezit van een PDC-tourcard. En dat terwijl darts een hele grote sport was in Amerika gedurende de jaren tachtig en negentig!

Enorme groei in Europa

Terwijl de klad erin kwam in Amerika, beleefde de dartssport in Europa een enorme groei. Die kwam op gang toen Raymond van Barneveld in 1998 de Embassy won en vanaf dat moment was Nederland dol op darts, de sport werd professioneler en er kwamen nieuwe talenten naar boven drijven zoals Roland Scholten, Vincent van der Voort, Christian Kist, Wesley Harms en natuurlijk Michael van Gerwen die momenteel de beste speler ter wereld is – en die ook in Engeland een grote schare bezit.

Niet alleen de Nederlandse darters maar ook de Nederlandse fans die in grote getale als publiek aanwezig zijn bij de happening van elk groot toernooi, zijn geliefd in Engeland vanwege hun enthousiasme en vrolijke uitdossingen. En het werkt aanstekelijk want inmiddels zijn er goede darters uit allerlei Europese landen als België, Duitsland, Oostenrijk, den Baltische en de Scandinavische landen gegrepen door het virus, zoals afgelopen weekend wel bleek in Duitsland waar het doorgaans zo nette Duitse publiek wild enthousiast mee feestte met de Engelsen, Nederlanders en alle andere fans uit verre landen.

USA lucratieve markt voor dartssport

Helemaal onverwacht is het nieuws dat de PDC terugkeert naar Las Vegas niet. PDC-baas Barry Hearn had een maand geleden al laten doorschemeren dat hij graag weer eens een toerooi in de USA wil organiseren, niet in de laatste plaats omdat het een enorme markt is die heel lucratief kan zijn, maar ook omdat het past in de strategie om de dartssport internationaal te laten groeien. De wedstrijden in Australië, Japan, China en andere landen in Azië in de World Series of Darts bleken grote successen.

Een van de belangrijkste doelen van het toernooi is het darten in Amerika weer op de kaart te zetten en een nieuwe generatie darters te enthousiasmeren en talenten te ontdekken. Ooit was er één Amerikaan die een groot Europees dartstoernooi won. In 1994 won Larry Butler de World Matchplay. Uitgerekend hij was de eerste Amerikaan sinds lange tijd die de finale van de 2015 BDO Winmau World Masters wist te halen.

Wedden op darts

Back To Top