Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

PDC World Cup: van Gerwen en van Barneveld maken favorietenrol waar

Raymond van Barneveld doet het in Q-school uitstekend

Vrijdagmiddag startte de PDC World Cup 2014 en het Nederlandse team was gekomen om te winnen. Na overwinningen op Italië, Spanje, België en Noord-Ierland wist Nederland in de finale te komen. Het Nederlandse team bestond dit jaar uit de beste darters van dit moment: Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. De Nederlanders troffen in de finale de grote favoriet Engeland. Dit team bestond uit Phil Taylor en Adrian Lewis. Het Engelse team wist de afgelopen twee edities van de PDC World Cup, maar de hattrick zou er niet komen. Het Nederlandse team was veel te sterk voor de Engelsen.

Na een stroeve halve finale tegen Noord-Ierland met een fantastische slotpartij van Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld samen, konden de Nederlanders zich opmaken voor de grote favoriet. De droomfinale van alle dartfans stond op het programma. De eerste wedstrijd ging tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor.

Hoge tempo van Gerwen lastig bij te houden

Van Gerwen gaf gelijk aan dat er geen kansen waren voor de Engelsen. Met een 180’er startte hij de wedstrijd en door een 65-finish pakte hij de eerste leg. De wedstrijden werd gewonnen als één van de darters vier legs had gewonnen. Voor de break wist Van Gerwen ook 129 uit te gooien met een bulls-eye en hierdoor kwam hij op een 2-0 voorsprong. Phil Taylor kon het hoge tempo van Van Gerwen niet bijhouden. Van Gerwen kwam door een 10-darter op een 3-0 voorsprong en ondanks kansen voor Phil Taylor pakte hij ook de vierde leg en won de eerste partij.

De tweede partij van de avond ging tussen Raymond van Barneveld en Adrian Lewis. Van Barneveld gooide hoge scores, maar wist op het begin de dubbels niet vinden. Adrian Lewis kwam er ondanks de gemiste darts van Van Barneveld niet aan te pas. De Nederlander liep al snel uit tot 3-0 en in de laatste leg wist hij 48 uit te gooien in twee darts en de 2-0 voorsprong was een feit.

Adrian Lewis kon zich gelijk opmaken voor een volgende partij tegen Michael van Gerwen. Lewis wist, nadat Van Gerwen op 1-0 was gekomen, de eerste leg van de finale voor de Engelsen te winnen. De Engelsman wist tot de 2-2 Van Gerwen bij te houden, maar daarna was het over. Ondanks een aantal kleine kansjes voor Lewis, wist Van Gerwen de laatste twee legs te winnen. Hierdoor won Nederland met 3-0 van de Engelsen. De favorieten werden verslagen en de PDC World Cup 2014 was een feit.

Back To Top