Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

PDC WK Darts 2016: Van Gerwen niet bij iedereen favoriet

Michael van Gerwen PDC WK Darts 2016

PDC WK Darts 2016. Volgende week begint het WK Darts 2016 in Alexandra Palace met als favoriet Michael van Gerwen. Maar Mighty Mike is niet volgens alle ‘pundits’ topfavoriet. Er zijn meer kapers op de kust die staan te popelen om de wereldtitel van Gary Anderson over te mogen nemen.

WK 2016: Lastige loting voor Van Gerwen

Zo wijst Wayne Mardel op zijn blog bij BetFair erop dat Van Gerwen een hele lastige loting heeft. “De loting is gedaan, de nummer één van de wereld en duidelijke favoriet op de markt Michael Van Gerwen – odds 2.00 – kan Raymond van Barneveld bij de laatste zestien tegenkomen, Michael Smith in de kwartfinale en dan Adrian Lewis of Peter Wright in de halve finales – een zware loting als het inderdaad zo uitpakt”.

Ook merkt Mardel op dat we eraan moeten denken dat het WK wordt gespeeld volgens het set-formaat. Michael van Gerwen won het afgelopen jaar vrijwel alles en de twee titels waar hij naast greep, waren nu uitgerekend het World Championships Darts en de World Grand Prix. Beide worden gespeeld volgens het ‘sets format’. “Misschien is het toeval, misschien niet,” zegt Mardel.

Lewis kan Van Gerwen van tweede wereldtitel afhouden

De Northamptonshire Telegraph wijst Adrian Lewis aan als de darter die de grootste kans maakt om Van Gerwen van zijn tweede wereldtitel af te houden. “Een speler die het erg goed doet op dit moment is Adrian Lewis en de man die bekend staat als ‘Jackpot’ doet 17,00 bij 888 om een derde wereldtitel te claimen, en de Staffordshire ace is op dit moment waarschijnlijk de beste man om Van Gerwen te onttronen”. Daarbij komt natuurlijk ook dat Lewis de wereldtitel al twee maal in zijn bezit had én dat het sets format hem bijzonder goed ligt.

Wie wint het PDC WK Darts 2016? De favorieten volgens 888sport:

Bij wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 11.12.2015.

Harrington: “Van Gerwen lastig te verslaan”

Rod Harrington van Sky Sports, denkt dat Michael van Gerwen heel lastig is te verslaan: “Hij speelt zo sterk en ze zijn bang van hem”. Maar hij ziet ook dat Gary Anderson heel sterk speelt en dat Phil Taylor op het moment weer goed in zijn spel zit. “Maar er is één man die er echt een gooi naar kan doen, en dat is Adrian Lewis,” aldus Harrington, waarmee ook hij aangeeft dat Lewis misschien wel de beste kansen heeft om de Sid Waddell Trophy nu voor de derde keer mee naar huis te nemen.

Mardel houdt er rekening mee dat het PDC Wereldkampioenschap Darts voor het derde jaar op rij een winnaar kan opleveren die nog nooit eerder een WK won. Hij noemt specifiek Dave Chisnall en Peter Wright. Vooral die laatste geeft hij een hele grote kans. “Snakebite is zoveel beter geworden en laat een geloof zien in wat hij doet dat ik maar moeilijk kan negeren. Door het jaar heen heeft hij steeds weer bewezen dat hij het vermogen heeft. Dat hij twee keer net heeft verloren finales tegen Michael Van Gerwen zal zijn zelfvertrouwen niet schaden… mijn idee van de winnaar is Peter Wright” (@23.00).

Back To Top