Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

PDC WK Darts 2016 live: Raymond van Barneveld – Stephen Bunting

Wedden World Matchplay darten Michael van Gerwen Getty

PDC WK Darts 2016. Raymond van Barneveld won dit jaar slechts één toernooi. Barney wil op het WK Darts 2016 weer vlammen. De opa in spe gooit tegen Stephen Bunting.

Live WK Darts 2016 kijken? Bekijk hier de mogelijkheden!

Met vijf WK-titels (vier BDO en één PDC) is Raymond van Barneveld een van de succesvolste actieve darters. Maar zijn laatste titel dateert alweer van 2007. Sindsdien haalde hij een aantal keer wel de halve finale. Om nu zover te komen moet hij eerst met Stephen Bunting afrekenen, alvorens hij een mogelijke derde ronde speelt tegen topfavoriet Michael van Gerwen.

Raymond van Barneveld – Stephen Bunting

Raymond van Barneveld V Stephen Bunting WK Darts 2016Het jaar 2015 is voor Barney dus nog geen groot succes geweest. Mede daardoor is hij gezakt naar de zestiende plek op de PDC Order of Merit. Zijn loting bij dit WK viel daardoor ook tegen, omdat hij nu zo dicht bij Michael van Gerwen in het schema zit. Maar eerst moet hij nog afrekenen met Stephen Bunting. The Bullet had net als Van Barneveld een simpele eerste ronde.

Wedtips: Van Barneveld favoriet tegen Bunting

Bunting kende dit jaar ook nog geen grote uitschieters in de PDC. Opvallend, aangezien hij in 2014 nog wereldkampioen bij de BDO op Lakeside was. Een wedstrijd tegen Barney op het PDC WK is hem echter niet vreemd. Want vorig jaar stonden deze twee tegenover elkaar in de kwartfinale. Van Barneveld won toen nipt met 5-4. Sindsdien won de Hagenees nog eens vier onderlinge duels, maar het laatste duel in Coventry in oktober ging met 6-2 naar Bunting. Bovendien staat Van Barneveld op het punt om opa te worden, wat zijn gedachten ook soms doet afdwalen. Een partij die zeer spannend kan worden dus.

Programma PDC WK Darts 2016 zondag 27 december

Tweede ronde, vanaf 14.00 uur:
14.00 uur: Michael Smith – Steve Beaton 4-2
15.30 uur: Dimitri Van den Bergh – Benito van de Pas 2-4
16.00 uur: Vincent van der Voort  – Kyle Anderson 4-2

Tweede ronde, vanaf 20.00 uur:
20.00 uur: Raymond van Barneveld – Stephen Bunting 4-3
21.30 uur: James Wade – Wes Newton 4-0
23:00 uur: Michael van Gerwen – Darren Webster 4-0

Bekijk hier het volledige speelschema en uitslagen WK Darts 2016

Back To Top