Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

PDC WK Darts 2015: Vincent van der Voort door naar tweede ronde

Vincent van der Voort

WK Darts 2015. Vincent van der Voort is door naar de tweede ronde van het WK darts 2015. Ook Adrian Lewis en Stephen Bunting boekten een ticket voor na de kerst. Jermainse Wattimena werd in de voorronde uitgeschakeld door de Kroaat Robert Marijanovic. Het WK last vandaag en de komende twee dagen een kerstpauze in en komt op 27 december terug. Er staan staan dan behalve veel grote namen drie Nederlanders aan de oche: Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen. Ook komt Kim Huybrechts in actie.

Wisselvallige partij voor Van der Voort

Vincent van der Voort speelde wisselvallig maar bleef overeind tegen de Schot John Henderson. Na afloop was hij blij, maar ook ontevreden over zijn spel. “Ik voelde me geen moment gemakkelijk daarboven, ik ben constant aan het vechten geweest,” zei van der Voort. “Ik zit in de volgende ronde, dus dat is goed en eigenlijk al wat telt,” vervolgde hij. “Ik speelde heel goed en voelde me lekker in de oefenruimte maar dat kwam er op het podium niet echt uit,” zei Van der Voort. “Een gemiddelde van 94 is best aardig, maar het voelde alsof het een 67 was of iets,” aldus Van der Voort die in de tweede ronde van het William Hill World Darts Championship het Duitse jeugdtalent Max Hopp treft.

Die jonge Duitser heeft laten zien hoe ‘supergeil’ darts kan zijn door Mervyn King uit te schakelen. De als tiende geplaatste King was een goede maand geleden nog finalist tijdens de Masters. Afgelopen week ging King door zijn rug en daarbij schoof er een wervel van zijn plek. Hij had daar duidelijk last van en Hopp profiteerde ervan. King speelde echter niet slecht en vocht als een leeuw in een partij van hoog niveau en kwam zelfs op een matchdart – die hij vervolgens miste. Hopp gooide bovendien tien 180’ers. Uiteindelijk was het Hopp net iets sterker bleek. Met Mervyn King is er één van de grootste kanshebbers op een finaleplaats uitgeschakeld.

Stephen Bunting eenvoudig door naar volgende ronde

Jermaine Wattimena ging in de voorronde met 3-4 onderuit tegen de Kroaat Robert Marijanovic. Wattimena debuteerde dit jaar op het WK Darts. Marijanovic speelde in de laatste partij van gisteravond tegen Stephen Bunting. Hij speelde niet slecht maar liet zijn dubbels liggen, Bunting won met 3-0

Adrian Lewis had nauwelijks moeite met David Pallett. In de eerste set haalde hij een onwaarschijnlijk gemiddelde van dik 123 en zelfs toen het in volgende sets iets minder ging, bleef de tweevoudig wereldkampioen belachelijk sterk spelen. “Ik wilde een waarschuwingssignaal geven aan de rest van het veld en ik geloof dat me dat wel is gelukt,” zei Lewis. “Na die eerste set toen ik het podium afkwam en zag dat ik op een gemiddelde stond van 123 wilde ik voor het record gaan, maar ik miste wat pijlen inde tweede set en toen gleed het uit mijn handen,” aldus Lewis die zijn volgende wedstrijd tegen Keegan Brown speelt.

Uitslagen dinsdag 23 december – PDC WK Darts 2015

Vincent van der Voort (Ned,23) – John Henderson (Sch) 3-2
Jermaine Wattimena (Ned) – Robert Marijanovic (Kro) (Voorronde) 3-4
Mervyn King (Eng,10) – Max Hopp (Dui) 2-3
Adrian Lewis (Eng, 3) – David Pallett (Eng) 3-0
Stephen Bunting (Eng, 27) – Robert Marijanovic (Kro) 3-1

Programma zaterdag 27 December – Tweede ronde WK Darts 2015

Middag:
Robert Thornton ( Sch,9) – Ronnie Baxter (Eng,24)
Terry Jenkins ( Eng,16) -Laurence Ryder (Aus)
Peter Wright (Sch,5) – Ronny Huybrechts (Bel)

Avond:
20.10 uur: Dave Chisnall (Eng,8) – Benito van de Pas (Ned)
21.40 uur: Michael van Gerwen (Ned,1) – Sascha Stein (Dui)
23.15 uur: Gary Anderson (Sch,4) – Jelle Klaasen (Ned,29)

Back To Top