Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

PDC Q-School: record aantal darters op jacht naar PDC Tourcard

Robbie Green PDC Q-School

PDC Q-School. Vanaf vandaag zal er door een record aantal darters, maar liefst 423 stuks om precies te zijn, gestreden worden om een van de vele PDC Pro Tourcards die er te verdienen zijn in de Q-School. Onder deze darters bevinden zich ook diverse Nederlanders.

De PDC Q-School wordt gezien als het begin van het nieuwe seizoen bij de PDC en deze geeft iedere speler de kans om zich te plaatsen voor de PDC Pro Tour events welke bestaat uit: zes UK Open Qualifiers, negen European Tour toernooien en twintig Players Championship Events. Mocht een speler zich niet kwalificeren via de Q-School, dan heeft deze altijd nog de mogelijkheid uit te komen op de PDC Challenge Tour.

Tourcards voor darters in halve finale

Tijdens iedere Q-School dag, er zijn er vier in totaal, worden er Tourcards uitgereikt aan de darters die zich plaatsen voor de halve finale. Dit zijn er dus zestien in totaal. Daarnaast zijn er nog toegangsbewijzen te verdienen via het algemeen klassement, aangezien er iedere dag ook ranglijstpunten te verdienen zijn.

Deze ranglijstpunten worden als volgt toegekend:
1e ronde: 1 punt
2e ronde: 2e punten
3e ronde: 3 punten
4e ronde: 5 punten
5e ronde: 9 punten

Afvallers PDC Q-School welkom bij BDO

De laatste jaren maken darters steeds vaker de overstap van de BDO naar de lucratieve PDC. Met onder andere de overstap van Robbie Green, James Wilson en Jan Dekker is dat ook dit jaar weer het geval. Om ervoor te zorgen dat de leegloop nog enigszins beperkt blijft, heeft de BDO laten weten dat darters die geen Pro Tourcard op de PDC Q-School weten te bemachtigen welkom zijn bij de BDO.

Voorheen was dit niet toegestaan wegens ‘de 365 dagen regel’. Door deze regel mocht een speler die de overstap maakte pas na één jaar weer terugkeren naar de andere dartsbond. Het opheffen van deze regel komt overeen met het motto van de BDO: ‘Darts moet voor iedereen toegankelijk zijn’.

Back To Top