Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

PDC Q-School: Bekende namen en een 9-darter

Jermaine Wattimena Danish Darts Open

PDC Q-school. Ook de tweede dag van de PDC Q-school zorgde weer voor een hoop moois. Zo werd er wederom een 9-darter gegooid en pakte er weer een aantal bekende namen een tourkaart. Ook deden er wederom een hoop Nederlanders mee. Nadat er woensdag al twee Nederlandse gelukkigen waren, bleven er nog zestien Nederlanders over voor gisteren. Helaas zonder rendement.

Dit keer geen Nederlands succes PDC Q-school

Dat er na de goede Nederlandse oogst van woensdag gisteren geen tourkaarten werden uitgedeeld aan de Nederlanders is op zich niet om van op te kijken. De beste Nederlander was Jermaine Wattimena, hij strandde bij de laatste zestien. Wattimena wordt overigens nog wel grote kansen toegedicht in de komende dagen. Hij verzamelde in de twee dagen al wel een aantal punten voor de Orde van Merit. De 18 darters die op het eind geen rechtstreekse kaart hebben gewonnen maar wel de meeste punten hebben, krijgen alsnog een tourkaart.

Publiekslieveling Petersen is er weer bij

De vier kaarten gingen vandaag naar Jason Lovett, Andy Jenkins, Matthew Edgar en Devon Petersen. Met name de laatste is een bekende naam in de dartswereld en veel fans van de sport zullen dan ook blij zijn dat Petersen erbij is. De Zuid-Afrikaan is een van de grote smaakmakers in de sport maar moest de afgelopen paar jaar zijn carriere op een lager pitje zetten vanwege een schouderblessure. Petersen is bekend vanwege zijn dansjes en vrolijke verschijning maar kan daarnaast dus ook nog een aardig potje darten.

Parody gooit 9-darter maar verliest toch op PDC Q-school

Een van de vele darters gisteren was Dyson Parody. De darter uit Gibraltar draait al een aantal jaar mee en wil zich laten zien op het hoogste podium. Dat hij het in zich heeft is wel gebleken. De darter gooide in zijn eerste partij van de dag tegen Paul Milford een 9-darter, de ultieme leg dus. Opvallend genoeg was deze perfecte leg niet genoeg voor Parody om een tourkaart af te dwingen. Sterker nog, de darter verloor dezelfde partij nog en werd zodoende al uitgeschakeld in de eerste ronde.

Back To Top