Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

PDC Q-School 2015: alle winnaars zijn bekend

Alan Norris PDC Q-school

PDC Q-School. De afgelopen dagen hebben in totaal 34 darters een PDC Pro Tour Card in ontvangst mogen nemen op de PDC Q-School. Onder de winnaars bevinden zich drie Nederlanders: Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Mike Zuydwijk.

Wattimena verdiende zijn kaart via de Qualifying School Order of Merit 2015 en De Zwaan en Zuydwijk wonnen hun kaart door de laatste vier de bereiken op de eerste dag. Dirk van Duijvenbode, Jan Dekker en Gino Vos hadden net niet genoeg punten verzameld om ook een kaart te ontvangen via de Order of Merit.

Toch verwacht RTL 7-verslaggever Jacques Nieuwlaat dat ‘Doubledekker’ nog wel redelijk wat toernooien gaat spelen. ‘’Geen Tourkaart voor Jan Dekker, maar hij zal wel nagenoeg alles kunnen spelen vanwege zijn hoge plaats op de reservelijst’’, aldus Nieuwlaat op Twitter.

Drie BDO-toppers zijn verzekerd van Pro Tour Card

Aan het begin van dit jaar maakte Alan Norris, James Wilson en Robbie Green bekend de overstap te maken van de BDO naar de PDC. Echter moesten deze, voor BDO-begrippen, toppers nog wel een Pro Tour Card weten te bemachtigen, voordat ze flinke stappen kunnen maken op de wereldranglijst.

‘Chuck’ liet op de eerste dag van de PDC Q-school al zien goed in vorm te zijn. De Engelsman gooide namelijk een negendarter en behoorde tot een van de vier winnaars. Wilson verdiende zijn kaart ook als op vrijdag 16 januari ook als dagwinnaar.

Voor de 40-jarige Green hing zijn Pro Tour Card lange tijd aan een zijden draadje. ‘Kong’ wist namelijk geen enkele keer tot de finale door te stoten en was afhankelijk van het aantal punten dat hij had op de Order of Merit. Uiteindelijk had Green met 11 punten net genoeg punten om een Tour Card af te dwingen.

Alle PDC Q-School winnaars op een rij

Dag 1: Nigel Heydon, Jeffrey de Zwaan, Alan Norris, Mike Zuydwijk
Dag 2: Devon Petersen, Jason Lovett, Andy Jenkins, Matthew Edgar
Dag 3: Steve Douglas, Steve West, James Wilson, Jason Wilson
Dag 4: Nathan Derry, Jamie Robinson, Jonny Clayton, Magnus Caris

Winnaars via Qualifying School Order of Merit

Andy Boulton, Ken MacNeil, Jermaine Wattimena, Nathan Aspinall, Prakash Jiwa, Chris Dobey, Steve McNally, Haruki Muramatsu, Lee Palfreyman, Tony Richardson, Stephen Willard, Darren Johnson, Robbie Green, Jim Walker, William O’Connor, Johnny Haines, Curtis Hammond en Paul Milford.

Back To Top