Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

PDC Award Dinner: Gary Anderson in de prijzen, Nederlanders met lege handen

Gary Anderson PDC Awards Dinner

PDC Award Dinner. Dat darters wel van een borreltje houden, weten we nog wel van een aantal jaar terug. En hoewel de tijd dat Andy Fordham zich zelf klem dronk voor de ockey al wel weer even voorbij is, slaan de meeste spelers een feestje nog steeds niet af. Het PDC Award Dinner is een jaarlijks terugkerend gala waar verschillende awards worden uitgedeeld aan PDC-darters. Dit jaar vielen er overigens geen Nederlanders in de prijzen.

Goedlachse Anderson lacht nog even verder op PDC Award Dinner

Eigenlijk was er maar een echte winnaar tijdens het gala van de PDC dit jaar. Gary Anderson. De goedlachse Schot wist maar liefst vier awards in de wacht te slepen en zorgde daarmee bijna hoogstpersoonlijk voor de nul prijzen die er voor Nederlanders klaar lagen. Anderson won ook de belangrijkste award, dat is die voor ‘PDC speler van het jaar’. Met name zijn overwinning op het WK maakte hem daartoe favoriet. Verder won The Flying Scotman de award voor ‘PDC fan speler van het jaar’, ‘PDPA speler van het jaar’ en ‘PDC Pro Tour speler van het jaar’. Die laatste won Anderson door dit jaar zeven(!) PDC Pro Tours te winnen.

Nederlanders buiten de prijzen PDC Award Dinner

Michael van Gerwen was wel genomineerd voor twee awards. In de race om de beste speler van het jaar te worden eindigde Mighty Mike derde achter Anderson en Phil Taylor. Ook zijn wedstrijd tegen Raymond van Barneveld op de European Championships was genomineerd in de categorie ‘PDC Performance van het jaar’. Ook die award moest Van Gerwen afstaan aan een Brit, James Wade won deze prijs namelijk voor zijn geweldige comeback tegen Mervyn King tijdens The Unibet Masters. De grootste Nederlandse kanshebber voor een prijs was overigens niet Micheal van Gerwen. Tilburger Benito van de Pas werd een goede kans toegedicht als ‘PDC jonge speler van het jaar’ maar zag uiteindelijk de youngster Keegan Brown er met de prijs vandoor gaan. Over de beste PDC nieuwkomer bestond geen twijfel, dat werd Stephen Bunting. Hij liet in deze overwinning onder andere Christian Kist en wederom Benito van de Pas met lege handen.

Back To Top