Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Open Zwitserland: Nederlanders overheersen

Lisa Ashton

In het weekend van 7 en 8 juni werd in het Zwitserse Lausen voor de 31e keer de Open Zwitserland georganiseerd. Dit BDO toernooi is al jaren erg populair onder de Nederlanders en dat was dit jaar niet anders. In de afgelopen jaren hebben de Nederlanders erg goed gedart in de Zwitserse Alpen, zo won Remco van Eijden vorig jaar het single toernooi voor mannen. Ook dit jaar was Remco weer de sterkste bij de mannen. Aileen de Graaf was dit jaar de sterkste in het single toernooi voor de vrouwen.

De darters konden afgelopen weekend kiezen uit de BDO International Open of de Open Zwitserland. Met maar liefst 35 Nederlanders in Zwitserland en maar twee in Engeland was de voorkeur wel duidelijk.

Remco van Eijden won in de finale vorig jaar van de Belg Geert de Vos. Beide finalisten deden dit jaar weer mee aan het toernooi. En weer was het Remco van Eijden dit het best bleek te darten. Op weg naar de finale moest de Amsterdammer Stephan Gerritsen en Allan Norris verslaan. Net als in 2013 stond van Eijden ook dit jaar weer tegenover een Belg in de finale. Ditmaal was het Stefaan Deprez, en net als vorig jaar was het de Belg die het onderspit dolf.

Bij de dames single was het Aileen de Graaf die de sterkste bleek te zijn. De jonge Aileen is op dit moment goed aan haar carrière aan het timmeren in het dames dartcircuit. In een interview vertelde ze, “ Ik heb meer afleiding met onze kleine man (net geboren), hierdoor is mijn concentratie in de wedstrijden een stuk beter. Ik heb alles wat mijn hartje begeert en dat geeft een lekker gevoel.” Het goede gevoel van Aileen betaalt zich dus uit in een eerste plaats op de Open Zwitserland. Ze versloeg hier één van de betere, misschien wel de beste, vrouwelijke darter Deta Hedman in de finale.

Naast het single toernooi voor de mannen en vrouwen mochten de jongeren ook aan de bak in Zwitserland. En net als bij de mannen en vrouwen single was er hier ook een Nederlander duidelijk het sterkst. De jonge Javanico Jansen pakte in Lausen net als de Graaf en van Eijden de eerste plaats.

Back To Top