Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Richie Burnett vervangen door Ryan de Vreede op PDC WK Darts

Richie Burnett

PDC WK Darts. Michael van Gerwen, de huidige wereldkampioen Darts van de PDC, zal vanaf 18 december zijn titel verdedigen. Naast hem, zullen er nog acht andere Nederlanders meedoen in ‘Ally Pally: Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Christian Kist, Jelle Klaasen, Ron Meulenkamp, Benito van de Pas, Ryan de Vreede en Jermaine Wattimena.

Richie Burnett niet op het WK

Dit jaar staan er negen Nederlanders aan de oche op het PDC WK Darts 2015. Aanvankelijk zouden dat er acht zijn, uitgebreid met een mogelijke qualifier die zich gisteren had kunnen plaatsen voor het grote event in Alexandra Palace dat op 18 december begint. Dat gebeurde niet, maar geheel onverwacht kreeg Ryan de Vreede het bericht dat hij alsnog mag meedoen aan het WK doordat er een afmelding is. Richie Burnett is van de deelnemerslijst gehaald wegens persoonlijke omstandigheden, aldus de PDC. Gisteren gingen er geruchten op twitter dat Burnett geschorst is vanwege het gebruik van doping, maar dit is op dit moment nog niet bevestigt.

Qualifier WK Darts

Bij de gisteren gespeelde qualifier voor het 2015 William Hill World Darts Championship, deed namens Nederland Joey Ten Berge mee. Hij ging er al in de eerste ronde uit toen Peter Hudson met 5-2 te sterk voor hem was. De qualifier werd gewonnen door Jason Hogg uit Aberdeen. In de finale versloeg hij Scott Mackenzie met 5-2. Hogg heeft met zijn overwinning een plaats bemachtigd in de eerste ronde van het WK Darts in het Londonse Alexandra Palace. Die loting vindt vanmiddag plaats om 13:30 uur onze tijd worden en kan live worden gevolgd op Sky Sports News HQ.

Startticket voorronde voor Machenzie

Mackenzie, die uit Hong Kong komt, mocht meedoen aan de qualifier van gisteren omdat hij de winnaar was van het qualifier event voor de Chinese regio. Door zijn tweede plaats van gisteren, is hij nu in bezit van een startticket voor de voorronde van het WK Darts. Zijn eerste tegenstander wordt de Noord-Ierse Daryl Gurney.

Jermaine Wattimena doet eveneens mee aan die voorronde en moet via die weg een plaatsje veroveren binnen het hoofdtoernooi. De loting voor deze voorronde van het WK Darts is inmiddels verricht en Wattimena zal spelen tegen de Kroaat Robert Marijanovic. In deze voorronde spelen dit jaar geen Engelsen, alleen maar buitenlanders die zich via hun lokale bonden hebben gekwalificeerd. Onder de veertien namen zijn o.a. die van de Spanjaard Cristo Reyes, de Fin Jani Haavisto, de Japanner Haruki Muramatsu en die van de uit Hong Kong afkomstige Alex Hon te vinden.

Back To Top