Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Nederlandse deelnemers voor Europees Jeugdkampioenschap

Dirk van Duijvenbode - Bradley Brooks: winnaar tegen Rob Cross

Het is weer zover, van woensdag 16 juli tot zaterdag 19 juli vind het Europees kampioenschap voor de jeugd plaats. Darters tot 18 jaar zijn welkom in Oostenrijk om te strijden tegen de beste darters uit heel Europa. Voor dit toernooi zijn er meerdere Nederlanders geselecteerd. Onder de geselecteerde bevinden zich Colin Roelofs, Vera Speth en Kevin Doets. Deze drie met nog drie andere Nederlanders moeten de eer hoog gaan houden, en zij hebben zeker de kwaliteiten om dit te doen.

Vera Speth

Vera Speth is één van de vrouwelijke darter die geselecteerd is om Nederland te vertegenwoordigen. De jonge darter komt uit Almere, is 17 jaar en zal voor de eerste keer meedoen aan het EK. In een interview vertelde ze dat ze het erg spannend vind en ook zenuwachtig is voor het kampioenschap. Het afgelopen seizoen van Vera verliep erg goed, ze was ijzersterk. Speth is NDB Rankingkampioene en heeft ook de Besloten Nederlandse kampioenschappen gewonnen. Daarnaast wist de Almeerse ook al twee keer derde te worden op de Dutch Open Darts.

Colin Roelofs

Roelofs staat op dit moment eerste op de WDF Ranking. De darter komt uit Ochten en is net als Vera Speth NBD Rankingkampioen. Dit jaar werd Colin zelfs verkozen tot Sportman van 2014 van de regio Neder-Betuwe. Het is voor Roelofs de tweede keer dat hij mee doet aan de Europese kampioenschappen, hij wist al eens een koppeltitel binnen te slepen op het Europees kampioenschap. We mogen wel zeggen dat de jonge darter een goed jaar kent, het is dan ook niet gek dat hij mee zal darten in Oostenrijk. In de voorbereiding naar het kampioenschap blijft de darter zoveel mogelijk trainen, hij ziet Duitsland als de grootste concurrent.

Kevin Doets

Kevin Doets is één van de zes darters die voor Nederland uit zal komen op het Europees kampioenschap voor de jeugd. Kevin komt net als Vera uit Almere en hij is pas 16 jaar oud. Ook Doets is geen onbekende op het Europees kampioenschap, hij doet voor de tweede keer mee. In een interview vertelde hij dat hij weet dat de druk op zo’n toernooi stukken hoger is. Net als Roelofs is Doets van plan gewoon te blijven trainen tot aan het toernooi, hij ziet de Denen en de Duitsers als de grootste concurrenten.

Naast de drie hierboven genoemde Nederlanders doen er nog drie Nederlandse darters mee. Kevin Zonneveld, Berry van Peer en Sharon Jansen zullen ook voor Nederland uitkomen.

Back To Top