Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Nederlandse deelnemers voor Europees Jeugdkampioenschap

Het is weer zover, van woensdag 16 juli tot zaterdag 19 juli vind het Europees kampioenschap voor de jeugd plaats. Darters tot 18 jaar zijn welkom in Oostenrijk om te strijden tegen de beste darters uit heel Europa. Voor dit toernooi zijn er meerdere Nederlanders geselecteerd. Onder de geselecteerde bevinden zich Niels Zonneveld, Berry van Peer en Sharon Jansen.

Deze drie met nog drie andere Nederlanders moeten de eer hoog gaan houden, en zij hebben zeker de kwaliteiten om dit te doen. Vorige week heeft u kennis kunnen maken met de eerste drie deelnemers, in dit artikel maakt u kennis met de overige drie.

Niels Zonneveld

Niels Zonneveld is één van de zes darters die zal gaan strijden om de titel beste mannelijk darter van Europa onder de 18. Niels is een debutant in het team en wist zich te plaatsen door zijn geweldige prestaties het afgelopen jaar.

Niels staat op dit moment derde op de NBD ranking en hij werd derde op het prestigieuze Champions League of Darts in 2013. Zonneveld heeft enorm veel zin in het toernooi en hij zal in zijn eerste wedstrijd uitkomen tegen een Schot. De jonge darter heeft grote ambities en hij heeft de afgelopen tijd keihard getraind voor het EK.

Berry van Peer

Berry van Peer zal ook als onderdeel van het Nederlandse team richting Oostenrijk gaan. Van Peer studeert op dit moment aan het Johan Cruijf College in Roosendaal en heeft al enige ervaring op het gebied van EK’s. Vorig jaar werd Berry met het Nederlandse team in Hongarije Europees Kampioen.

Daarnaast was Berry ook de sterkste op de Open Denemarken en won hij in 2013 de Next Talent of Darts. Ook al stond Berry vorig jaar ook al op het Europees Kampioenschap, het blijft het fantastisch vinden. Vanwege zijn leeftijd is het ook de laatste keer dat hij mee kan spelen, het zou dus extra leuk zijn om nu te winnen.

Sharon Jansen

Sharon Jansen is één van de twee meisjes die Nederland zal gaan vertegenwoordiging op het Europees Jeugdkampioenschap. Sharon is waarschijnlijk de meest ervaren darter die mee gaat naar Oostenrijk. Ze stond al twee keer eerder op een Europees Kampioenschap en speelde vorig jaar zelfs mee op het WK van Canada.

Volgens Jansen zijn vooral Engeland en Denemarken geduchte tegenstanders, ze heeft de afgelopen tijd dus extra hard getraind en extra veel toernooitjes gespeeld om goed voorbereid aan het toernooi te beginnen.

Back To Top