Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Nederlanders weten niet te overtuigen in Dusseldorf

De Nederlanders wisten niet voor een groot succes te zorgen in Dusseldorf. In de eerste ronde zat het toernooi er al op voor Christian Kist en Jelle Klaasen. Jelle Klaasen wist in de eerste ronde niet te winnen van Darren Johnson. De partij werd met overtuigende cijfers gewonnen door Johnson, 6-2.

De partij van Christian Kist en James Wade eindigde na een spannende wedstrijd in 6-5 voor James Wade. Door deze nederlaag zat het toernooi er voor Christian Kist al snel op. Raymond van Barneveld en Ryan de Vreede wisten hun eerste partij wel te winnen. Raymond van Barneveld won met 6-3 van Martin Schindler. Ryan de Vreede was in de eerste ronde met 6-4 te sterk voor Gary Stone.

Raymond van Barneveld trof in de tweede ronde Simon Whitlock. De als nummer 14 geplaatste Australiër was te sterk voor Van Barneveld. Simon Whitlock won de partij met 6-4. Ryan Vreede kwam er niet aan te pas in de tweede ronde. Zijn tegenstander was de Belg Kim Huybrechts.

De Belg wist de partij met 6-1 te winnen. Michael van Gerwen kwam pas in de tweede ronde voor het eerst in actie. Tegenstander in deze tweede ronde was Mark Dudbridge. Dudbridge kwam er in de partij met Van Gerwen niet aan te pas. De overwinning ging met duidelijke cijfers naar Michael van Gerwen. De Nederlander wist met 6-2 te winnen.

In de derde ronde was Jamie Caven de tegenstander van Michael van Gerwen. Van Gerwen won vorig jaar de European Darts en hoopte dit jaar zijn titel te prolongeren. Dit plan werd echter verstoord door Jamie Caven. Caven was in de derde ronde met 6-4 te sterk voor Van Gerwen.

Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Peter Wright. In de finale was hij te sterk voor Simon Whitlock. De finale was een vrij eenzijdige wedstrijd. Peter Wright won met 6-2. Voor Peter Wright was het na drie eerdere Pro Tour zeges de grootste eindoverwinning van zijn carrière.

Peter Wright won in eerder rondes van Michael Smith, Justin Pipe, Andy Hamilton en Kevin Painter. Hij won niet alleen de titel van de European Tour, maar ook 20.000 Britse ponden.

Back To Top