Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Nederlanders topfavoriet op de World Cup of Darts

Adrian Lewis

Op vrijdag 6 juni en zaterdag 7 juni vinden de World Cup of Darts plaats. Dit toernooi wordt georganiseerd door de PDC en is een vrij nieuw toernooi. Aan dit toernooi doen duo’s mee uit 24 verschillende landen. De landen worden geselecteerd op hun plaats in de Order of Merit (de nummer 1 tot 24). De top 8 hoogst genoteerde landen op de lijst plaatsen zich direct bij de laatste 16. De andere 16 landen moeten een plaatsje bij de laatste 16 verdienen door te winnen in de eerste ronde.

Van Barneveld en van Gerwen de grote favorieten

De spelers die per land meespelen worden gekozen op hun positie op de Order of Merit ranking. De twee hoogste genoteerde per land zullen het land gaan vertegenwoordigen op de World Cup of Darts.

De twee hoogst genoteerde uit Nederland zijn niet echt verrassend. Het Nederlandse duo op dit toernooi zal bestaan uit de winnaar van de Premier League Darts, Raymond van Barneveld en, de kersverse winnaar van de Dubai Darts Masters van afgelopen weekend,Michael van Gerwen. Beide Nederlanders zijn de laatste tijd in een erg sterke vorm en zij worden dan ook gezien als de grootste kanshebbers voor de eindoverwinning.

Nederland is mag dan topfavoriet zijn, Engeland mag en kan niet onderschat worden. De Engelse hebben de afgelopen twee jaar het toernooi gewonnen met twee keer precies dezelfde darters, Phil Taylor en Adrian Lewis. Ook dit jaar zijn zij weer de hoogst genoteerde Engelse op de Order of Merit en zodoende zullen de twee Engeland wéér vertegenwoordigen op dit toernooi. Phil Taylor is de laatste tijd niet in top vorm en dit is misschien ook wel de reden waarom Nederland de topfavoriet is.

Andere kanshebbers voor de eindoverwinning zijn de Schotten en de Australiërs. Schotland zal het toernooi spelen met twee bekende en erg sterke darters, Peter Wright en Robert Thornton. Beide darters staan in de top 10 van de Order of Merit. Schotland is na Engeland de nummer drie favoriet. Uiteindelijk is er dan nog Australië als mogelijk kanshebber. Dat Simon Whitlock onderdeel is van het duo is natuurlijk geen verrassing. De beste darter van Australië zal vergezeld worden door Paul Nicholson.

Back To Top