Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Nederlanders succesvol in European Tour Qualifiers

Jelle Klaasen European Tour

European Tour Qualifiers. Gisteren berichtten wij over de European Tour Qualifiers in Bielefeld, Duitsland. Het kwalificatie toernooi voor de German Darts Championship (ET1) en Gibraltar Darts Trophy (ET2) is een groot succes gebleken voor zowel Nederland als België. In totaal gingen er zeven Nederlanders met een ticket voor een European Tour aan de haal. Bij de Belgen waren er twee darters succesvol.

Nederlandse smaakmakers van het WK ook nu goed

De aanwezige darters mochten een kwalificatietoernooi gooien voor zowel de ET1 als de ET2. Benito van de Pas en Jelle Klaasen wisten beiden voor allebei de toernooien een ticket af te dwingen. Van de Pas moest voor zijn ticket voor de European Tour in Duitsland afrekenen met Oberpeilsteiner (6-0) en landgenoot Wattimena (6-4). Voor kwalificatie voor het toernooi in Gibraltar versloeg hij Herz (6-2) en opnieuw Wattimena (6-2). Jermaine Wattimena gooide een prima toernooi maar had dus pech dat hij twee keer de Tilburger trof.

Jelle Klaasen versloeg voor de ET1 Dick van Dijk (6-1) en Davyd Venken (6-2). Voor de ET2 won hij van Roelofs (6-4) en opnieuw van Venken met 6-2. Verder wisten Jeffrey de Zwaan, Mareno Michels en Ryan de Vreede een ticket te bemachtigen voor het eerste European Tour Event in Duitsland. Een toernooi waar Nederland dus goed vertegenwoordigd zal zijn als je daar nog Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort bij optelt. Ook bij het kwalificatie toernooi waren voor het tweede Event waren er nog meer Nederlanders succesvol. Dirk van Duijvenbode en Mike Zuydijk zetten een knappe prestatie neer door zich te plaatsen.

ET1 en ET2 beloven mooie toernooien te worden

Naast al het Nederlandse geweld waren er ook andere bekenden die het goed deden. Zo plaatste Cristo Reyes zich ook voor beiden toernooien. Ook Ronny Huybrechts, de oudere broer van Kim Huybrechts, was vandaag goed aan de ockey. Hij wist al zijn wedstrijden te winnen en mag zich dus ook op de twee European Tours melden. Landgenoot Dimitri van den Bergh deed het ook naar behoren, ook hij mag afreizen naar Gibraltar.

Back To Top