Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Nederlanders sterk op Open Engeland

Scott Mitchell

In het weekend van 20 juni werd de Open Engeland georganiseerd. Aan dit toernooi doen in totaal 489 heren en 143 dames mee in het single toernooi. Vorig jaar was het de Engelsman Stephen Bunting die met de eer streek bij het mannen single toernooi. Deta Hedman werd eerste bij de vrouwen. De Nederlanders waren vorig jaar ook goed op weg maar Jan Dekkers strandde uiteindelijk op een 8e plaats. Aileen de Graaf en Tamara Schuur eindigde bij de laatste 32. Dit jaar hebben de Nederlanders zichzelf overtroffen. De jonge Wesley Harms heeft het toernooi gewonnen en Aileen de Graaf werd tweede.

Toernooiverloop

Tijdens dit BDO darttoernooi hebben de Nederlanders laten zien wat zij allemaal in huis hebben. Niemand was opgewassen tegen het geweld van Wesley Harms. Het is niet de eerste keer dat Harms dit toernooi wint, twee jaar geleden was de darter uit Alkmaar ook al de sterkste op de Open Engeland. Toen wist hij te winnen van Tony Broughton, dit jaar was het Scott Mitchell die het moest afleggen tegen Wesley. Op weg naar de finale wist hij onder andere af te rekenen met Jamie Hughes (6-3). In de finale won hij met maar liefst 7-2 van Mitchell.

Ook bij de vrouwen was Nederland erg sterk, maar helaas hier geen winst. Aileen de Graaf was op weg naar de finale voor vele te sterk. De Graaf won onder anderen van Trina Gulliver met 4-0, maar in de finale was zij net niet sterk genoeg om Anastasia Dombryslova te verslaan. Aileen verloor met 3-4 van de Russin.

Nederlanders ook succesvol op koppel- en mixkoppeltoernooi

In het koppeltoernooi voor mannen was Nederland ook weer duidelijk de sterkste. Wesley Harms vormde samen met Jeffrey de Graaf een koppel. In de finale speelde de mannen tegen Kenny en Reynolds uit Wales waar zij 3-2 van wonnen.

Alsof dit nog niet genoeg succes was voor Wesley Harms, wist hij ook nog in de Engelse mixkoppels te winnen. Het mixkoppel toernooi is een bijzonder vorm waarbij 3 heren en 1 dame als een team spelen. De darters mogen maar in één van beide koppels spelen en in de teamronde komen alle vier de darters in actie.

Back To Top