Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Nederlanders laten zich zien tijdens het vijfde en zesde toernooi van de Youth Tour

Afgelopen zaterdag stonden in Wigan het vijfde en zesde toernooi van de Youth Tour op het programma. De Nederlanders lieten zich goed zien op dit toernooi. John de Kruijf eindigde knap in de finale van het vijfde toernooi. In het zesde toernooi stond een andere Nederlander op: Kevin Voornhout. Hij behaalde in dat toernooi een plek in de halve finale. Ook de man die afgelopen week een tweejarig contract tekende bij Unicorn, Dirk van Duijvenbode, liet weer van zich horen.

Het vijfde en zesde toernooi van de Youth Tour zou dit weekend in Wigan ook tot de vijfde en zesde verschillende winnaar leiden. De titel van het vijfde toernooi ging helaas net aan John de Kruijf voorbij. Hij behaalde de finale met sterk spel. Hij gaf weinig legs weg. Onderweg naar de finale versloeg hij onder andere Kevin voornhout (4-1), Lee Whitworth (4-2), James Thompson (4-1) en James Hubbard (4-1). Hij kon zijn goede spel in de finale echter geen vervolg geven. In deze finale trof hij Sam Hewson. John de Kruijf zat geen moment in de wedstrijd en Sam Hewson won eenvoudig met de titel vrij eenvoudig door met 4-0 te winnen.

Dirk van Duijvenbode reikte in het vijfde toernooi tot de kwart finale. Hij werd in deze ronde uitgeschakeld door James Hubbard, in de halve finale de tegenstander van John de Kruijf.

Voornhout niet opgewassen tegen Killington

Het zesde toernooi zou voor John de Kruijf niet zo succesvol worden als het vijfde toernooi. John de Kruijf was niet opgewassen tegen Brand Walsh (1-4) en strandde hierdoor bij de laatste 32. In dit toernooi stond een andere Nederlander op, Kevin Voornhout. In het vijfde toernooi eindigde hij bij de laatste 32, maar bij het zesde toernooi kwam hij tot de halve finale. De eerste drie ronden gingen voor Kevin van Voornhout vrij eenvoudig. Hij won in de eerste en tweede ronde met 4-0 en in de derde ronde met 4-1. Pas in de kwartfinale zou Kevin van Voornhout het moeilijk krijgen. Hij trof in de kwartfinale Jack Tweddell. Pas in de zevende en beslissende leg kon hij de winst veilig stellen. Na deze overwinning trof hij in de halve finale George Killington. Tegen Killington was Voornhout niet opgewassen. Hij verloor met 4-1.

De overwinning van het zesde toernooi zou uiteindelijke ook naar George Killington gaan. De Engelsman was in de finale te sterk tegen de Duitser Max Hopp. De uitslag werd uiteindelijk 4-2 in het voordel van George Killington.

Back To Top