Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen wint vierde Players Championship Darts

WK Darts 2017 Michael van Gerwen tegen Snook of Viljanen Getty

Players Championship Darts. Michael van Gerwen heeft voor de negende keer dit jaar een PDC Event op zijn naam geschreven. De 25-jarige Nederlander was in de finale van de Players Championship Darts met maar liefst 6-1 te sterk voor Adrian Lewis, die gisteren nog de sterkste was in Barnsley.

Van Gerwen begon de dag met overwinningen op Luke Woodhouse, Ross Twell en Jamie Lewis. In de vierde ronde rekende ‘MvG’ af met Steve Beaton, om vervolgens met 6-1 te winnen van Kevin Thomas. Onze landgenoot bereikte de eindstrijd door met 6-3 te winnen van Peter Wright.

‘Jackpot’ was op weg naar de finale te sterk voor Nathan Derry, Matthew Edgar, Gerwyn Price, James Wilson, Jeffrey de Zwaan en Gary Anderson. Het was voor Lewis zijn tweede finale in twee dagen. Gisteren schreef de Brit het toernooi op zijn naam door in de finale met 6-3 te winnen van Robert Thornton.

Drie Nederlanders in kwartfinale Barnsley

Naast ‘Mighty Mike’ bereikten ook Benito van de Pas en Jeffrey de Zwaan de kwartfinale van het vierde Players Championship toernooi. Van de Pas moest met 6-3 zijn meerdere erkennen in Peter Wright en De Zwaan, die onder meer wist te winnen van Michael Smith en Jelle Klaasen, ging onderuit tegen Adrian Lewis.

Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort hadden gisteren weinig succes in Barnsley. ‘Barney’ verloor al in de eerste ronde van Rowby-John Rodriguez uit Oostenrijk en Van der Voort moest in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in Andy Boulton.

Uitslagen Players Championship zaterdag 11 april

Kwartfinale
Michael van Gerwen – Kevin Thomas 6-1
Peter Wright – Benito van de Pas 6-3
Gary Anderson – Max Hopp 6-1
Adrian Lewis – Jeffrey de Zwaan 6-3

Halve finale
Michael van Gerwen – Peter Wright 6-3
Adrian Lewis – Gary Anderson 6-4

Finale vierde Players Championship Darts
Michael van Gerwen – Adrian Lewis 6-1

Back To Top