Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen wint Players Championship 18 in Crawley

Michael van Gerwen Unibet Darts Masters 2016

WK Darts kampioen Michael van Gerwen heeft gisteren de laatste Players Championship 18 gewonnen. In de finale versloeg hij James Wade met 6-2. Daarmee voorkwam Mighty Mike dat Wade dit weekend een dubbele zege boekte. Zaterdag won de Engelsman namelijk wel de finale.

Onderweg naar de finale versloeg van Gerwen de voormalige wereldkampioen bij de jeugd, James Hubbard (6-3), de verrassing uit Wales, Gerwyn Price (6-4), zijn landgenoot Raymond van Barneveld (6-4) en Jamie Caven (6-5). In de kwartfinale moest Peter Wright er met 6-1 aan geloven. In de halve finale speelde de kale sloopkogel uit Vlijmen tegen de verrassende Jyhan Artut die met 6-4 naar huis werd gestuurd.

Van Gerwen – Wade: Players Championship 18 finale

Van Gerwen begon zijn finale tegen Wade met de eerste twee sets te winnen. Door een misser van Van Gerwen kon Wade zijn eerste leg pakken om vervolgens via dubbel twintig weer gelijk te komen op 2-2. Van Gerwen won de daaropvolgende twee legs en kwam op een riante 4-2 voorsprong. In de zevende leg geraakte Van Gerwen het snelst naar een finish via dubbel twintig en ook de daaropvolgende leg was voor de Brabander. Er kwam dus geen rug-aan-rug overwinning voor James Wade,

Zaterdag, in de finale van de Players Championship 17, versloeg Wade de Belg Kim Huijbrechts met 6-3. Na aanvankelijk op achterstand te staan, vocht Wade zich terug en won met 6-5. Wade speelt de afgelopen maanden weer op volle kracht. In Juni won hij de Gibraltar Darts Trophy en afgelopen week gooide hij een negendarter tijdens de World Grand Prix – waar hij ook de finale bereikte die hij eveneens van Van Gerwen verloor. Al met al een goed weekend voor Wade die £15,000 mee naar huis mag nemen.

Kim Huybrechts won in de kwartfinale van Vincent van der Voort die hij met 6-4 versloeg. Op zaterdag haalde de Belg nog de finale tegen James Wade, op zondag kwamen ze elkaar een ronde eerder tegen en werd hij opnieuw verslagen door de linkshandige Engelsman die uitkwam op 6-3.

Voor Michael van Gerwen is dit zijn derde overwinning in de Players Championship serie. Dit weekend was het voorlaatste speelweekend. Players Championship 19 en 20 worden in het weekend van 22 en 23 november gespeeld. De finale is van 28 t/m 30 november in het Engelse Minehead.

European Championship Darts

Adrian Lewis en Phil Taylor waren er niet bij in Crawley. Ze kozen ervoor om zich in alle rust voor te bereiden op het European Championship Darts dat komend weekend in het Duitse Mülheim wordt gespeeld. Lewis is titelverdediger en Taylor won de Europese titel al vier maal. Het toernooi in Duitsland is verdeeld over drie speeldagen en wordt van 24 tot en met 26 oktober 2014 gespeeld in de RWE Sporthalle in het Duitse Mülheim.

Back To Top