Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael Van Gerwen wint Players Championship 14

Michael Van Gerwen

Michael van Gerwen won gisteren de titel van het Players Championship 14 dat in Crawley in Engeland werd gespeeld. In de finale versloeg hij Michael Smith met 6-4.

Voor Wereldkampioen Michael van Gerwen is dit zijn tweede titel in de Players Championship serie. Eerder won hij al de titel van het Players Championship 2 dat half maart in Barnsley werd gehouden. De Players Championship serie maakt deel uit van de PDC ProTour en bestaat uit twintig toernooien van een dag. De winnaars van elk van die toernooien zijn verzekerd van een plaats op de afsluiter, de Players Championship Finals die van 28 t/m 30 november in het Engelse Minehead worden gespeeld.

Makkelijk Players Championship toernooi voor van Gerwen

Michael van Gerwen won zijn eerste partij met 6-1 van Glenn Spearing. In de tweede ronde won hij met 6-1 van Pete Dyos. In de derde ronde trof hij de Schot John Henderson die eveneens met 6-1 verslagen werd. Bij de laatste zestien won van Gerwen met 6-3 van Kurt Parry. In de kwartfinales stuurde hij Dean Winstanley met 6-3 naar huis. In de halve finale speelde Van Gerwen tegen Adrian Lewis die zijn toernooi met 6-2 tot een einde zag komen. In de andere halve finale speelde Ian White tegen Michael Smith die hem met 6-2 versloeg. Rowby-John Rodriguez had eerder op de dag al van namen Gary Anderson, die op zaterdag de Players Championship 13 had gewonnen. Ook won hij van Paul Nicholson en Jamie Caven.

Michael Smith bereikte de halve finale na een overwinning op Rowby-John Rodriguez, de jonge Oostenrijker die tweede werd op het PDC Unicorn World Youth Championship.

Overige Nederlanders blijven steken op Players Championship 14

Raymond van Barneveld bleef in de tweede ronde steken waarin hij verloor van Joe Cullen die met 6-3 van Barneveld de baas bleef. In zijn eerste partij speelde Barney tegen Jyhan Artut en won met 6-2.

Vincent van der Voort won zijn eerste wedstrijd met 6-2 van Royden Lam maar in de tweede ronde was Benito van de Pas met 6-3 te sterk voor van der Voort.

John Henderson won in de eerste ronde met 6-3 van Jelle Klaasen en Antonio Alcinas versloeg Ryan de Vreede met 6-5. Ook Mareno Michels ging in zijn eerste partij onderuit, Pete Dyos won met 6-5. Ron Meulenkamp verloor in de tweede ronde met 6-2 van Robert Thornton. Benito van de Pas strandde in de kwartfinales op Michael Smith die met 6-4 won en die met een gemiddelde van 107.93 speelde.

Kim Huybrechts strandde in de vierde ronde tegen Dean Winstanley die hem met 6-4 versloeg. Broer Ronny ging al een ronde eerder met 6-4 onder uit tegen Simon Whitlock.

Players Championship 15 & 16 worden in het weekend van 4 en 5 oktober in de Ierse stad Dublin gespeeld.

Back To Top